Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få borde tilbage: Kom til Skaldyrsfestival på Havnær

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Restaurant Havnær
Foto: Restaurant Havnær

Skaldyr, lækre bobler, kold vin og store grin i gode venners lag – lyder det som opskriften på en perfekt aften i dine ører?

Så skal du skynde dig at booke bord, for der er stadig ledige pladser til årets største skaldyrsoplevelse, der finder sted i denne uge.

Restaurant Havnær gentager nemlig kæmpesuccesen og inviterer til Skaldyrsfestival på Aarhus Ø.

Her kreerer kokkene den ultimative oplevelse for skaldyrselskeren med de bedste råvarer fra danske fjorde og have – og du kan altså stadig nå at komme med.

“Skaldyrsfestivalen er uden tvivl en af vores mest populære begivenheder, som vi har to gange årligt.

Vi er super tæt på udsolgt for denne gang, men kan stadig trylle et par gode pladser frem, inden det hele starter på torsdag,” siger restaurantchef Anne Mortensen.

Book bord til Skaldyrsfestival her

Overdådig menu i vente

Aftenen byder på hele 15 forskellige serveringer, og skaldyr spiller hovedrollen i dem alle.

Her er aftenens menu:

1) Krustade med rimmet kammusling, ingefær og peberrod

2) Sprød agurk med hesterejer

3) Brioche og røget blåmusling

4) Puffede hummerchips med hummermousse

5) Østers med umodne tomater og chili

6) Dampet østers med miso og safran

​​​​​​​7) Friteret østers

​​​​​​​8)​​​​​​​ Surdejsbrød med blæksprutte

​​​​​​​9) Knivmusling med hvide asparges

​​​​​​​10) Sprød krabbemousse med karse

​​​​​​​11)​​​​​​​ Skaldyrsboullion med citrongræs og kaffir

12) Sprød ravioli med blåmusling og trøffel​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​13) Sprød tærte med kammusling og thybo ost

​​​​​​​14) Jomfruhummer, luftig hummercreme, ramsløg og nye kartofler

15) Limfjordshummer med grønne asparges og nye løg

Det hele starter med lækre snacks, efterfulgt af østers og større skaldyrsretter, inden der afsluttes med manér, når hovedretten med Limfjordshummer gør sin entré.

Få borde tilbage: Kom til Skaldyrsfestival på Havnær
Foto: Restaurant Havnær

Herudover har man mulighed for at toppe oplevelsen med bl.a. ægte Caviar, sommertrøffel og en udsøgt vinmenu

”Aftenen byder på de bedste skaldyr fra nær og fjern. Lige fra hummer og jomfruhummer fra danske farvande til franske østers, kammusling og andre fantastiske skaldyr.

De smukke skaldyr parres i retter med sæsonens bedste råvarer såsom nye danske kartofler, friske ærter og de flotteste asparges. Så glæd jer til en udsøgt helhedsoplevelse,” lyder det fra køkkenchef Daniel Justesen.

Som gæst skal du blot læne dig tilbage i det gode selskab og hygge dig i nogle timer, mens du nyder den store skaldyrsmenu.

Menuen koster 650 kroner, og der kan på dagen tilvælges vinmenu til 600 kroner.

Hvad: Skaldyrsfestival på Havnær
Hvor: Dagmar Petersens Gade 119
Hvornår: 23. – 25. maj 2024

Læs mere og book bord lige her

Del artikel

Andre læser også