Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skole evakueret: Meldinger om mystisk lugt

Af Freja Dumont
Foto: Prese-fotos.dk
Foto: Prese-fotos.dk

Opdatering kl. 14.04: Østjyllands Politi oplyser i et tweet, at de er færdige med at undersøge Skjoldhøjskolen i Tilst. De elever, der oplevede lugtgener og ubehag, er blevet tilset af en læge, men der er intet grundlag for yderligere behandling. Det er endnu ikke lykkedes at finde frem til en årsag, men politiet efterforsker fortsat sagen.

Skjoldhøjskolen i Tilst i den nordvestlige del af Aarhus er torsdag formiddag blevet evakueret grundet en såkaldt ubehagelig lugt.

Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Alle børn og voksne – i alt 430 personer – er blevet evakueret. Skjoldhøjskolen skriver følgende på deres Facebook:

“Vi har lige nu en situation på skolen hvor vi har truffet beslutning om at evakuereskolen. Nogle elever personale er blevet dårlige at årsager som vi lige nu ikke kender.

Beredskabet er til stede og er i gang med at undersøge elever og personale. Jeg skal opfordre jer til at afvente nærmere besked og ikke gå ind på skolen. Eleverne er lige nu samlet på boldbanen og i hallen”

Kemikalieudslip skyld i lugten

Til Lokalavisen Aarhus siger operativ chef hos Østjyllands Brandvæsen, Bjørn Christensen, at røgdykkere er blevet sendt ind på skolen for at finde ud af, hvad årsagen til lugten er.

“Vi arbejder ud fra en mistanke om, at det er et forsøg i fysik med noget eddike, der er gået galt, men vi har ikke fundet årsagen endnu,” siger Bjørn Christensen til Lokalavisen Aarhus.

Det meddeles yderligere, at det medicinske personale er i gang med at undersøge børnene.

Del artikel

Andre læser også