Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Food Festival: Der kommer to sejlskibe lastet med lokale fødevarer og producenter

Djursland har masser af unikke fødevarer at byde på, men alt for få ved det. Det mener købmanden fra Rønde, der nu vil profilere Djursland i resten af landet. Han starter på lørdag med at sejle to sejlskibe lastet med lokale fødevarer og producenter til Food Festival i Aarhus.

 

Ene mand har han betalt for de to sejlskibe og hestevogne, der skal transportere fødevarer,  op mod 10 fødevareproducenter og en borgmester fra Djursland til weekendens Food Festival i Aarhus. Men købmand René Povlsen fra Rønde har også et vigtigt budskab, der skal profilere Djursland overfor resten af landet, “Der bliver skabt rigtigt mange enestående fødevarer på Djursland – fantastiske produkter, som alt for få i den øvrige del af landet kender til. Uanset om det er æblemost-producenten, kvægopdrætteren eller kafferisteren, så er de passionerede omkring at skabe høj kvalitet. Det er mennesker, der både lægger værdier og traditioner ind i måden, de producerer på, og det skaber stærke fortællinger omkring produkterne”.

 

Skovkvæg i Mols Bjerge

Som eksempel på en unik fødevare med en inspirerende fortælling fra Djursland nævner René Povlsen kød fra skovkvæg. Købmanden samarbejder direkte med en lokal kvægopdrætter om produktion af kød fra kvæg, der udelukkende lever på vidderne i Nationalpark Mols Bjerge. Køerne lever et næsten naturligt liv med årstidernes skiften, og det giver ifølge René Povlsen ekstra mørt kød.


Aalekvaser og hestevogne

Når René Povlsen sammen med en række fødevareproducenter fra Djursland sejler fra Skødshoved lørdag morgen sker det i to såkaldte aalekvaser, der er en gammel sejlskibstype. Skibene ankommer til Marselisborg Lystbådehavn klokken 11.30 og herefter sættes kursen mod Food Festival i Tangkrogen i hestevogne fyldt med fødevarer fra Jyllands næsetip.

Skovkvæg

Ros fra borgmesteren

Syddjurs’ borgmester Claus Wistoft (V) er med på hele turen for at bakke op om René Povlsens indsats for Djursland: “Jeg synes, at det er et kanongodt initiativ, der ligger helt i tråd med vores øvrige bestræbelser på at brande Djursland. Når en forretningsdrivende somRené Povlsen tager et initiativ som det her, fortjener det anerkendelse”.