Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer

Af Freja Dumont

I december slog Skovmøllen Ø dørene op ved havnefronten på Aarhus Ø.

Her mødes tradition og innovation, og stedets DNA kommer fra historiske Skovmøllen ved Moesgaard, som har været et vartegn i Aarhus gennem 200 år.

Skovmøllen Ø havde til en start kun åbent til frokost, hvor de byder på smørrebrød og æggekage.

Men nu kan du altså også lægge vejen forbi til et lækkert aftensmåltid hver torsdag til lørdag.

Og det synes vi klart, du skal gøre. Du får nemlig en helhedsoplevelse, hvor både omgivelser, service og mad går op i en højere enhed.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer
Skoven i drivhuset er lavet med 8000 smågrene og skaber en illusion af at sidde midt i en skov, hvilket tilføjer en ekstra dimension til din spiseoplevelse. Den unikke indretning afspejler en stærk forbindelse til naturen og en dyb respekt for Aarhus’ historie.

Mormors køkken med et twist 

Vi har besøgt Skovmøllen Ø, som er en destination med hyldest til aarhusiansk lokalhistorie og med kærlighed til den danske madtradition.

Når man træder ind i Skovmøllen Ø, er det som at tage et skridt tilbage i tiden blandet med nutidens raffinement. Her hyldes lokalhistorien i moderne rammer, hvilket skaber en atmosfære, der er både hyggelig og indbydende.

Møblerne er nøje udvalgt fra lokale JL Møllers Møbelfabrik og væggene prydes af malerier og referencer til Skovmøllen ved Moesgaard.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer

På samme måde vidner stedets menukort om kærlighed til dansk mad og kvalitet , som man kender det fra den originale Skovmøllen, og alle retter er en hyldest til danske råvarer og traditionelle opskrifter – præsenteret med et moderne twist. 

Til forret fik vi serveret noget af det mest ikoniske i det danske mormor-køkken: En tartelet med hønsefrikassé.

Men hos Skovmøllen Ø får du ikke “bare” en tartelet.

For i det cremede fyld gemte der sig confiteret kylling, som gav en helt fantastisk mør og saftig bid kød, hvilket komplimenterede den sprøde tarteletskal og de friske grøntsager supergodt.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer

Fra den lækre tartelet gik vi videre til hovedretten – og her har mormor været på et lille madkursus i fransk cuisine.

Den smørstegte torsk smeltede vitterligt på tungen, og til fisken fik vi syltede rødbeder, mix af rød sennepssalat og dild vendt med dildolie, baconknas og kartoffelmos a part.

Til at binde hele herligheden sammen var den franske smørsauce, Beurre Blanc, med sennep, som smagte intet mindre end fantastisk.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer

En anden hovedret på kortet er Skovmøllens take på røget ballotine af unghane fra Allégaarden.

Det saftige unghanekød lå i en gulerodspuré med marineret grønkål og glaserede gulerodschuncks og alle elementer i retten harmonerede perfekt sammen.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer

Selvom vi var mætte efter for- og hovedret, skulle vi naturligvis ikke snydes for desserter. I flertal.

Først fik vi Tricolore, som er Skovmøllens take på den kendte trefarvede is.

Vi skal dog lige hilse at sige, at den udover sit udseende på ingen måde kan sammenlignes med pap-versionen fra supermarkedet

Flødeisen bestod af luftigt pisket flødeskum, æg og sukker, som gjorde den ekstra cremet og lækker. Hertil var den dækket med, cremé chantailly og tuille.

Da tjeneren hældte lun chokolade udover den smukke dessert ved bordet, var der ikke et øje tørt.

Stor anbefaling: Få serveret dansk mad i eventyrlige rammer

Skovmøllen har en lang tradition med kage – og vi blev derfor naturligvis også nødt til at smage Skovmøllens Chokoladekage.

En svampet drøm af en chokoladekage med råsyltet skovbær og hvid chokolade.

Alle retterne komplimenterer den unikke atmosfære og de omhyggeligt indrettede omgivelser, og du forlader med garanti Skovmøllen Ø en oplevelse rigere.

Du kan med andre ord forvente en kulinarisk rejse, der ikke kun mætter maven, men også sjælen.

Du kan booke bord til Skovmøllen Ø lige her.

Hvis du ikke er klar til at afslutte aftenen, når du har spist, kan vi anbefale at lægge vejen forbi Skovmøllen Ø’s nyeste nabo: cocktailbaren Hella, hvor du kan skåle i rustikke og moderne rammer med den gode cocktailoplevelse i fokus.

Del artikel

Andre læser også