Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skuffende og tør omgang på Café Jorden

Af anders@sommersangdigital.dk

Den hyggelige og charmerende café på Pustervig er stadigvæk et klenodie i Aarhus. Der er en god stemning og som regel mange mennesker. Vi var forbi til lidt frokost, og da sensommersolen var fremme, var Cafe Jorden et oplagt valg, da vi kunne sidde ude. Men det var ikke en god oplevelse. Hold op, hvor var deres Jorden burger med tilbehør dårlig. Det er synd, for både stemning og betjening var helt i orden. Vi var, med rette, kritiske over for maden, men resten var i orden, så derfor skriver vi denne anmeldelse.

Oprindeligt hed Café Jorden faktisk Café Jorn, men efter pres fra den berømte malers familie blev navnet ændret.
 Men indretningen og atmosfæren er den samme som dengang.

Den tørreste burger i mands minde?

Der gik ikke lang tid, fra vi bestilte vores mad, til den var der. Den så flot ud. Dog var der ikke fritter med, men kartofler var der da. Der var rigeligt med ost. Baconen var ikke nystegt og sprød, øv. Der var alt for meget mayo på og ingen ketchup overhovedet. Det var svært at skære hakkebøffen over med det udleverede bestik. Stegeskorpen var sort og tyk. Jeg gik ind med den. Tjeneren sagde, at deres burgere altid var gennemstegte, men hun kunne godt se, det her var lidt for meget. Så de ville komme med en ny. God stil trods alt.

Jordenburgeren på Café Jorden

Det gjorde de også. Den var desværre ikke bedre. Jeg var sulten og tvang mig selv til at spise lidt af den. Men efter en tre – fire mundfulde måtte jeg stoppe. Tjeneren kunne vist godt se, det ikke var godt. Hun virkede ked af det, og sagde at burgeren på Cafe Jorden altid er gennemstegt. Så ved du det.

Prisen var 112 kroner. Ikke billigt for sådan en omgang og langtfra pengene værd.

På Aarhus Update har vi et burgerindeks. Her endte Jorden-burgeren på karakteren 4.80. Det er ikke et godt tegn, og er den laveste karakter, vi indtil nu har givet en burger i Aarhus. En opfordring til personalet på Café Jorden er, at de meget snart skal få deres burgere lavet om. Nedenunder er vores anden burger.

Vores anden Jordenburger på Café Jorden

Salat med laks og rejer

Da burgerserveringen gik helt galt, måtte vi sætte vores lid til salaten. Den var klart bedre. Rejerne var lidt udvandede, laksen var røget og der var nok af den. Salaten var pæn frisk, brødet var desværre tørt, hvilket var lidt øv. Der var en olie-eddike dressing på, som ikke gjorde nogen noget. Prisen var på 84 kroner. Ikke dyrt for sådan en omgang, men heller ikke noget fund for den servering vi fik. Den var frisk og smagte godt. Vores vurdering lander på en god middelkarakter.

Salat med laks og rejer på Café Jorden

Flink og sød betjening

Vi havde gang i to tjenere. Begge kvinder. De virkede meget oprigtige, og fik helt ondt at os. Den ene kom og bød os noget kaffe på husets regning. De kunne godt se, den var gal. Vi takkede nej, da vi hellere ville videre og have vores kaffe og kage. Men det var pænt af dem. God stil. Både bestilling og betaling foregår i baren. Det er fair nok, når der er så mange ude-serveringspladser.

Vi drak Carlsberg på fad (37,- kr.) og en Guld Tuborg (43,- kr.). Det var frokostens genkendelige og opløftende element.

Masser af mennesker på Café Jorden

Vores begrundelse

Café Jorden hører nærmest til på inventarlisten i Aarhus. Derfor er det synd, at deres mad er så uheldig, som tilfældet var. Vores regning lød på 276 kroner. Umiddelbart lyder det ikke dyrt, men det var det faktisk. Det var klokkeklart, at burgeren ikke var god. Vi fik jo en ny, efter vi klagede over den første. Den var ikke så sej som den første, men den var helt udtørret. Kødet var kedeligt gråt, gummiagtigt og uden smag. Burgerbollen var god, dog ikke varm. Vi fik hele tiden små sjatter med Heinz ketchup ind. Vi spurgte tjeneren hvorfor det? Her svarede hun, at de skulle bruge de sidste sjatter ketchup på grund af holdbarhed, inden de måtte tage nye flasker Heinz ind. Underligt, tænkte vi. Godt vi ikke var 10 mand, der skulle spise, for så ville der jo være flere ketchupflaske end øl.

Efterfølgende har jeg talt med flere (stam)gæster, som var af samme opfattelse. Vi er en del, som elsker Café Jorden og håber, den vil leve mange år endnu. Derfor skal maden altså retænkes, justeres og bøffen skal være mere frisk og saftig inden det går helt galt. Det er sagt af et godt hjerte. Op på hesten igen Café Jorden – og gerne med en saftig nystegt burger.

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

 

Café Jorden
Badstuegade 3
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 19 72 22

 [mappress mapid=”420″]

Del artikel

Andre læser også