Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De studerende har talt: Aarhus er Danmarks 2. bedste studieby

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Universitet
Foto: Aarhus Universitet

Tusindvis af unge er i disse måneder i gang med at træffe et af de vigtigste valg i deres liv; hvad skal de studere og hvor?

Men hvad er det egentlig de unge leder, når de skal vælge studieby? Hos studentum.dk spørger de årligt de studerende, hvad de prioriterer højest, når de skal vælge studieby

Her kommer parametre som fagligheden på uddannelsen, karrieremuligheder og transportmuligheder ind som de tre vigtigste.

For sjette år i træk kårer studentum Årets Studieby, og årets undersøgelse viser, at unge uddannelsessøgende, i høj grad prioriterer faglighed, karriere og transportmulighed, når de skal vælge deres kommende studieby.

Efter 3 år på førstepladsen må Aarhus dog i år lade sig slå af København.

Lad dig rive med af Aarhus’ mange muligheder

Der er mange grunde til, at Aarhus lægger i toppen over studiebyer i Danmark. Aarhus rangerer blandt de ti bedste på seks af de ti parametre, som årets undersøgelse omfatter.

Hvis du vælger Aarhus som din kommende studieby er du både sikret gode transportmuligheder, lovende udsigter til job både under og efter din uddannelse, et hav af uddannelsesmuligheder og meget mere.

Alt dette er med til at understrege, hvorfor byen har mere end 50.000 studerende. 

De unge har fagligheden i fokus

De nyeste tal fra Årets Studieby 2024, som er baseret på en undersøgelse med svar fra 846 respondenter, viser, at de unge i år har lagt særligt vægt på fagligheden.

Det er dermed vigtigt for de kommende studerende at det faglige miljø, undervisernes engagement og udbyttet af den respektive uddannelse er i top.

“Fremtidens studerende har endnu engang talt, og det er tydeligt, at deres prioriteter har rykket sig siden sidste år, og faglighed er igen blevet den ultimativt vigtigste faktor, som de unge har for øje, når de skal vælge studie.

Hos studentum.dk følger vi de uddannelsessøgende tæt, og det er altid inspirerende at observere, hvordan de studerendes præferencer udvikler sig med tiden.

Fra studentum.dk skal lyde et rigtigt stort tillykke med genindtagelse af titlen som Danmarks bedste studieby til København og et stort tillykke til de øvrige byer i Top 10,” udtaler Communications Manager ved Keystone Education Group Danmark; Tine Dührr i en pressemeddelelse.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer i 2024

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby.

Det har resulteret i ti parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra. I årets undersøgelse er der tale om følgende parametre:

Faglighed, socialt miljø, gode transportmuligheder, gode karrieremuligheder, studiejobs, billig bolig, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, uddannelsesmuligheder, følelsen af tryghed samt byliv.

Aarhus kan kalde sig Danmarks 2. bedste studieby i 2024

  1. København  
  2. Aarhus
  3. Aalborg
  4. Odense
  5. Bornholm
  6. Svendborg
  7. Kalundborg
  8. Esbjerg
  9. Vejle
  10. Grenå

Del artikel

Andre læser også