Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En æra er slut: Kendt restaurant og natklub i Latinerkvarteret lukker

Af Line Ingwar Karlsen

Når kalenderen om lidt siger 2019, er det ikke blot et signal om et årsskifte. For folkene bag DiningSix er det tilmed en æra, der slutter på Studsgade i Latinerkvarteret, da de stopper med at drive Slap Af. Stedet i Latinerkvarteret har i en lang årrække været et populært samlingssted for århusianerne.

 

Slap Af åbnede ved årsskiftet mellem 2009-2010, og fungerede de første par år både som café, restaurant og natklub i ét og samme lokale. Alle seks partnere var aktive i køkkenet, som tjenere, afryddere og rengøringsfolk. Der er løbet meget vand i åen siden da, og der er blevet testet både koncepter, menuer, cocktails, vine og sågar udbringning af tømmermændsburgere 1.januar, men efter 9 år i Studsgade er det nu tid til at sige tak for denne gang.

 

En æra slutter

Vores kontrakt med lokalerne på Slap Af udløber 31. december, og derfor er Nytårsaften sidste aften hos Slap Af, som I kender det i dag. Stedet var vores første sted, og det har lært os utroligt meget og ført os til hvor, vi er i dag, men det er nu på tide, at vi giver slip, fortæller Sandra Marquardsen, den ene af de seks partnere i DiningSix.

En æra er slut: Kendt restaurant og natklub i Latinerkvarteret lukker

Slap Af er en forpagtning og en måde, hvorpå de seks partnere Sandra, Kasper, Kristian, Troels, Søren og Morten kunne komme i gang til trods for få økonomiske midler. Forpagtningen udløber ved årsskiftet, og således er Slap Af pr. 1 januar ikke længere en del af DiningSix.

 

Der er sket meget siden vi åbnede, og Slap Af har og vil altid have en stor plads i vores hjerte, og er lidt ligesom den første forelskelse. Slap Af har siden starten været en kommerciel succes med masser af glade gæster og tilmed også mange gode anmeldelser fra både gæster og madanmeldere.

 

Startskuddet til etablering og nye restauranter

Stedet har givet os en masse med i rygsækken rent erfaringsmæssigt til hvordan man driver restaurationer, og har samtidig været startskuddet til vores andre restauranter og projekter. Vi håber at mange gode venner af huset vil aflægge os et besøg her i den sidste åbningsmåned og genopfriske gamle minder og oplevelser, som vi ved mange har haft hos os, fortæller partner Søren Friis.

 

Droppede caféen

De sidste mange år har Slap Af udelukkende fungeret som restaurant, hvor der til stadighed er blevet leveret på virkelig højt niveau. Det er dog det rigtige tidspunkt for de seks partnere at takke af, og fokusere på koncernens andre projekter. Vi har gang i mange projekter og vi skal i gang med at teste os selv af i udlandet. Så den tid og de kræfter, vi hidtil har lagt i Slap Af, har vi vurderet er bedre brugt andre steder, fortæller Søren.

 

Hvis lokalerne på Slap Af kunne fortælle historier, så ville der være underholdning til mange timer, dage og uger. Der er blevet grinet, grædt, festet og hygget i de her lokaler i Studsgade. Sandra fortæller, “der har været utroligt mange dygtige mennesker ansat hernede igennem tiden, som på hver deres måde har været en del af en fantastisk historie.

 

Ens for alle Slap Af’s ansatte og perioder er, at Slap Af altid har været sin egen lille familie, hvor man har stået skulder ved skulder og kæmpet og knoklet for de mange glade gæster.

 

Hvad der skal ske i lokalet på Studsgade, må vi lade de nye ejere fortælle mere om.

 

Del artikel

Andre læser også