Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med briller: “Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv”

Af Freja Dumont

Du kender det måske godt fra dit eget liv: Det bliver pludselig sværere at læse menukortet, når du er ude at spise, og uret skal helt tæt på, for at du kan se viserne.

Alderssyn rammer alle over fyrre før eller siden. Heldigvis kan problemet nemt løses med et simpelt ambulant indgreb hos den danskejede øjenklinik EuroEyes, hvor de er specialister i øjenkirurgi. 

Deres mission er simpel: At give folk et liv uden brug af læsebriller, briller eller kontaktlinser.

Behandlingen er permanent og kan løse problemet med alderssyn for lang de fleste – og det gør hverken ondt eller er farligt.

Livsændrende resultater

EuroEyes dækker spektret af synskorrigerende behandlinger fra øjenlaser til linsekirurgi, og stedets klinikker har behandlet over en million øjne. 

En af dem, som har fået en linseudskiftning med trifokale linser, er 56-årige Jacob Monin Rasmussen. Hans syn blev, ligesom alle andres, værre og værre med alderen.

“Jeg er meget aktiv og går både på jagt, cykler mountainbike, løber og spiller fodbold, padel og tennis.

Slut med briller: "Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv"

Jeg var jo hamrende frustreret over, at jeg ikke kunne se, når jeg kiggede på pulsuret eller cykelcomputeren, og jeg synes, det var irriterende at have briller på i disse situationer.

På samme måde var det et problem, når jeg var ude og spise. Jeg startede med at sidde og lyse på menukortet og på et tidspunkt måtte jeg også tage billeder, så jeg kunne forstørre det. 

Det var simpelthen så hæmmende og et evigt irritationsmoment,” forklarer Jacob Monin.

Da Jacob Monin hørte om EuroEyes’ behandlinger igennem en bekendt, var han derfor ikke i tvivl.

“Jeg kom til en forundersøgelse, og hvis jeg var nervøs inden, så var der ikke en grad af nervøsitet tilbage derefter. Det var bare med at få lavet indgrebet så hurtigt som muligt,” siger Jacob Monin.

Selve operationen tog omkring 10 minutter på hvert øje, og her blev Jacobs naturlige linser udskiftet med en kunstlinse, der forbliver fleksibel og klar resten af livet.

Derefter gik han hjem på sofaen, og 12 timer senere var han tilbage på arbejde igen. 

“Det var vitterligt ingenting. Det er meget værre at gå til tandlægen. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.

Det er et mirakel at gå fra hele tiden at føle sig gammel og handicappet med brillerne til, at man bare kan se alt uden besvær,” afslutter Jacob Monin, som anbefaler alle han møder at få lavet indgrebet, hvis de har problemer med synet.

Kundefokus og sikkerhed

Hos EuroEyes ved de, at ethvert øje er yderst komplekst og individuelt opbygget – og derfor laves der altid en skræddersyet behandling tilpasset den enkeltes øjne.

Derfor gennemgår alle patienter også en omfattende forundersøgelse for at sikre, at de er egnede til proceduren – og det er ikke alle, der bliver godkendt.

Dette oplevede Cecilia Tølbøll, da hun henvendte sig hos EuroEyes.

“Jeg valgte EuroEyes, fordi jeg kender flere, som er blevet opereret der. Alle har været meget tilfredse og fortalt, at de nærmest har fået et nyt liv efter indgrebet.”

Cecilia gik derfor efter af få trifokale linser og blive brillefri ligesom Jacob Monin.

“Jeg vidste godt, at mine styrker ikke var helt gode, men jeg gav det alligevel en chance.

Jeg fik en meget grundig undersøgelse, og her fik jeg at vide, at indgrebet ville give mig et sløret syn, da min pupil kigger skævt.

De fortalte, at jeg aldrig ville blive tilfreds med resultatet, og at indgrebet derfor ikke var en god idé i mit tilfælde.

Jeg sætter meget stor pris på, at de hos EuroEyes er ærlige og ikke går på kompromis.

De er dybt profesionelle, og man føler sig virkelig i trygge hænder,” siger Cecilia Tølbøll, som måske på sigt kan få en anden linse i, når hendes syn bliver værre. Men hun bliver aldrig brillefri.

Slut med briller: "Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv"

Ingen grund til at være bange

Mange mennesker er ekstremt ømfindtlige med deres øjne, og er derfor også nervøse for, om behandlingen gør ondt, eller om man i værste fald kan blive blind.

En af dem var 50-årige Brian Eriksen, som havde fået anbefalet EurEyes af sin dansepartner igennem 35 år Marianne Eihilt.

“Jeg frygtede det virkelig inden. Jeg har det svært med, hvis folk skal røre ved mine øjne, og jeg fik helt kriller i maven, da jeg kørte afsted mod EuroEyes.

Mange tror, man skal i fuld narkose ved en linseudskiftning. Det er ikke nødvendigt, for du kan vitterligt ikke mærke noget.

Det var helt smertefrit og super nemt. Øjendråberne var det værste – og det sætter virkelig tingene i perspektiv, for det generede mig ikke.

Jeg synes, alle burde gøre det. Om ikke bare tage ind og få en snak til en forundersøgelse, som er fuldstændig uforpligtende.”

Brian Eriksen

Hvad blind angår – så kommer man ved en linseudskiftning ikke ind bagerst i øjet, hvor man kan blindes. Linsen ligger forrest, og du kan derfor ikke blive blind ved behandlingen.

Udover klinikker i Aarhus, København, Aalborg, Herning og Esbjerg har EuroEyes talrige klinikker i Tyskland og Kina.

Du kan læse meget mere om mulighederne for behandling hos EuroEyes lige her.

Del artikel

Andre læser også