Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med p-bøder?: Aarhus Kommune fyrer alle byens parkeringsvagter

Af Freja Dumont
Foto: Trafik i Aarhus
Foto: Trafik i Aarhus

Aarhus Kommune er i gang med at opsige samtlige parkeringsvagter, da de vil ændre en række rettigheder i de såkaldte cityassistenters ansættelsesvilkår.

Og som et led i den plan sendes der i øjeblikket opsigelser ud til hele medarbejdergruppen. Det skriver Stiften.dk.

De cirka 25 cityassistenter tilbydes dog at fortsætte i jobbet, hvis de er villige til at arbejde i henhold til den “nøgne” overenskomst.

Den rummer ikke de fordele, herunder bl.a. flekstidsordning, betalte pauser og et årligt ulempetillæg på knap 10.000 kroner, som medarbejderne har i de nuværende lokalaftaler med kommunen.

Aarhus Kommune har netop udsendt de første opsigelser til cityassistenter som har 14 dage til at svare på, om de ønsker at fratræde eller fortsætte arbejdet i Aarhus Kommune.

Betyder der gratis parkering i Aarhus?

Man kunne fristest til at tænke, om opsigelsen af byens cityassistenter kommer til at betyde mindre parkeringskontrol i Aarhus.

Men det desværre ikke tilfældet. Stiften.dk har nemlig talt med bylivs og medborgerskabschef Kim Gulvad Svendsen fra Aarhus Kommune, som afviser, at bilisterne i Aarhus kan glæde sig til et slaraffenland uden parkeringsvagter til at skrive afgifter ud.

“Der er allerede cityassistenter, som har meldt positivt tilbage vedrørende fortsat ansættelse under de ændrede vilkår. Og min forventning er, at det gør langt de fleste af medarbejderne.

Alternativt går vi ud og laver nyansættelser, så parkeringskontrollen opretholdes, siger han til Stiften.dk.

Del artikel

Andre læser også