Smagen af jul: Bar disker op med risalamande-cocktail
Cocktailbaren Grace er kreative, når det kommer til at fortolke årstidens smage i en cocktail.
I sommer bøde de på en koldskål-cocktail med sprøde kammerjunkere – nu er det jul, og derfor har Grace tilføjet to nye julecoctails, der der hver i sær tager udgangspunkt i julens karakteristiske dufte, smage og det mad og drikke, der hører sig årstiden til.
Risalamande for voksne
Den ene nye jule-cocktail hedder Gracaalamande – inspireret af smagene fra risalamande.
Gracaalamande er Grace’s version af en ”risalamande-cocktail”, og den er lavet på kirsebær likør, mandel likør, bourbon whiskey, og citronsyre.
Flydende ovenpå cocktailen finder man en let skum lavet på mandelsirup, citron, mælk og fløde.
“Cocktailen er på alle måder en risalamande for voksne. Den er kraftig og potent, og er sådan en man får varmen af, selvom den er kold,” siger stedets barmanager Mads Sørensen.
Julete i en frisk og fuzzy cocktail
White Chirstmas Mimosa er et andet krydret men friskt pust til menuen.
I stedet for at tage en julete, som selvfølgelig ofte drikkes varmt og stærkt, så har Grace taget teen, lavet en sirup og brugt den til at lave en frisk og fuzzy cocktail.
“Vi har lavet et julete-twist mellem to klassiske champagne cocktails, nemlig Mimosa (alles yndlings brunch-cocktail) og en French 75, som er en klassisk gin/champagne cocktail.
Den smager både krydret og sødt fra te-siruppen, men også frisk og boblende fra appelsinen og prossecoen.”
Teen kommer desuden selvfølgelig fra den ikoniske A.C. Perchs på Volden i Aarhus C.
Læg selv vejen forbi Grace på Skolegade og smag på de julede cocktails!