Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smagen af jul: Nu kan du få risalamande-flødeboller

Af Freja Dumont

Lige så meget som julen er højtid for frække nisser, funklende træer i stuen og smukt indpakkede gaver, er det også tiden, hvor vi kan mæske os i julegodter som klejner, brunkager og pebernødder.

Nu kan du få en af julens mest kendte smage i en flødebolle – nemlig risalamande. Og så er flødebollerne til og med veganske.

Vi blev naturligvis lige nødt til at smage på sagerne.

Smagen af jul i en flødebolle

Risalamande er en skøn dessert – men ærligt så kan ris og fløde i smuk symbiose også blive en anelse “tungt”.

Med den lækre flødebolle fra Glean fik vi noter af risalamande-smagen, men i en frisk, let og cremet udgave. I den cremede flødebolle var der også stykker af mandel og kirsebærsovs, som tilføjede den helt rigtige smag og konsistens.

Smagen af jul: Nu kan du få risalamande-flødeboller

Når det er sagt, så er det stadig mere en flødebolle, end det er risalamande – så hvis du regner med, at det vælter ud med den flødeholdige juledessert, når du tager en bid, så bliver du nok skuffet.

Men hvis du er en chokoladeelsker, vil du til gengæld blive glad, når du sætter tænderne i det tykke lag af 70% mørk belgisk chokolade og den lækre marcipanbund, som tilføjer endnu mere julestemning i den lækre bid.

Danmarks første og eneste veganske flødeboller

Glean er en vegansk konfekture-butik, som er specialiseret i at lave flødeboller af affaldsproduktet kikærtevand. Faktisk producerer Glean Danmarks første og eneste veganske flødeboller.

Tanken med Glean er at bruge et produkt, der findes i forvejen – et affaldsprodukt, som under normale omstændigheder og i store mængder ryger i kloakken, som erstatning for protein og stivelse.

Og tiden kalder både på klimabevidsthed og omtanke for dyr og levende væsener, hvorfor de veganske flødeboller, som både er gluten- og laktosefri, også utrolig populære.

Se de store udvalg af flødeboller her.

Hvad: Risalamande flødeboller
Hvor: Fru P. Kaffe & The, Østergade 25

Flødebollerne fra GLEAN forhandles både hos Fru P. Kaffe & The i Aarhus samt i Torvehallerne i København.

Del artikel

Andre læser også