ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt tiltag: Sensorer skal sikre smartere parkering i Aarhus

Af Freja Dumont

Hvor finder man nemmest parkering på Frederikbjerg? Hvornår er pladserne ledige? Hvor stor er udskiftningen af biler på parkeringspladserne?

Svarene på de her spørgsmål, og mange flere, kan gemme sig i en lille  rund sensor i asfalten, som Aarhus Kommune i et pilotprojekt vil teste på  Frederiksbjerg.

Den nye teknologi skal nemlig sikre smartere parkering  til aarhusianerne. Sådan lyder meldingen fra Aarhus Kommune Teknik og Miljø i en pressemeddelese.

Kan gøre fremtidens parkering smartere

Sensoren registrerer, hvordan og hvornår bilerne parkerer ved kantsten og sender data videre til Aarhus Kommune.

”Indtil nu har vi kun haft stikprøver at lægge os op ad, men med den kvalificerede data om aarhusianernes parkeringsmønstre kan vi planlægge fremtidens by og parkering meget smartere.

Hele idéen bag pro jektet er blandt andet at gøre os klogere, så vi kan rådgive byrådet om, hvordan vi skaber bedre parkering til aarhusianerne og byens besøgende.

Forhåbentlig kan vi få tilsvarende viden om parkering i hele byen i fremtiden,” siger Steffen Arnbo Nielsen, mobilitetsplanlægger i Aarhus  Kommune.

Mindsker antallet af biler, der leder efter en plads

Når Aarhus Kommune modtager data fra sensorerne, kan mobilitetsplanlæggerne blive klogere på parkeringsflowet i bydelen, og med tiden for  eksempel mindske antallet af biler, der kører rundt og leder efter en  plads.

Den nye viden kan også medvirke til, at man kigger på, om der  skal ændres på de eksisterende parkeringsordninger.

Data fra sensorerne bliver ydermere offentlig tilgængelig, så for eksempel virksomheder, der laver betalingsparkeringsapps, kan bruge den i  udviklingen af digitale løsninger.

Det er muligt at være med til opsætningen af de knap 100 parkeringssensorerne på Frederiksbjerg torsdag d. 4. november kl. 11.

De fremmødte mødes på hjørnet af Skt. Anna Gade og Ole Rømers Gade, og Teknik og Miljø er repræsenteret ved fagkoordinator Michael Bloksgaard  og mobilitetsplanlægger Steffen Arnbo Nielsen. Sensade, som har udviklet sensorerne, vil også være til stede ved opsætningen.

Del artikel

Andre læser også