Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Til stor undren: Derfor er der kommet ‘gummidutter’ på flere aarhusianske veje

Af Freja Dumont

Hvor finder man nemmest parkering på Frederikbjerg? Hvornår er pladserne ledige? Hvor stor er udskiftningen af biler på parkeringspladserne?

Svarene på de her spørgsmål, og mange flere, kan gemme sig i en lille rund sensor i asfalten, som Aarhus Kommune i den forgangne uge har monteret på bl.a. Ingerslevs Boulevard og andre kantstensparkeringspladser på Frederiksbjerg.

Den nye teknologi skal sikre smartere parkering  til aarhusianerne, så man kan se, hvor der er ledige parkeringspladser i realtid.

Sådan lyder meldingen fra Aarhus Kommune Teknik og Miljø i en pressemeddelese.

Til stor undren: Derfor er der kommet 'gummidutter' på flere aarhusianske veje

Mindsker antallet af biler, der leder efter en plads

Når Aarhus Kommune modtager data fra sensorerne, kan mobilitetsplanlæggerne blive klogere på parkeringsflowet i bydelen, og med tiden for  eksempel mindske antallet af biler, der kører rundt og leder efter en  plads.

Den nye viden kan også medvirke til, at man kigger på, om der skal ændres på de eksisterende parkeringsordninger.

Data fra sensorerne bliver ydermere offentlig tilgængelig, så for eksempel virksomheder, der laver betalingsparkeringsapps, kan bruge den i  udviklingen af digitale løsninger.

Kan gøre fremtidens parkering smartere

Sensoren registrerer, hvordan og hvornår bilerne parkerer ved kantsten og sender data videre til Aarhus Kommune.

”Indtil nu har vi kun haft stikprøver at lægge os op ad, men med den kvalificerede data om aarhusianernes parkeringsmønstre kan vi planlægge fremtidens by og parkering meget smartere.

Hele idéen bag projektet er blandt andet at gøre os klogere, så vi kan rådgive byrådet om, hvordan vi skaber bedre parkering til aarhusianerne og byens besøgende.

Forhåbentlig kan vi få tilsvarende viden om parkering i hele byen i fremtiden,” siger Steffen Arnbo Nielsen, mobilitetsplanlægger i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Del artikel

Andre læser også