Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smukfest satser på fest i bøgeskoven: Håber at åbne med et kæmpe brag

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Smukfest/Jakob Worre.
Foto: Smukfest/Jakob Worre.

Følelsen af at stå midt i bøgeskoven med en kold fadøl i hånden omgivet af gode venner, mens du skråler med på musikken fra scenen. Kan du også mærke det? Følelsen af Smukfest.

Sidste år blev vi jo desværre snydt for årets fest i bøgeskoven og alle andre festivaler. I år krydser vi fingre for, at Smukfest i Skanderborg bliver en realitet.

Vi tog en snak med Søren Eskildsen, talsmand for Smukfest, for at få en status på Smukfest 2021.

Et team af evige optimister står bag Smukfest

År efter år dukker tusindvis af festivalgængere op i bøgeskoven klar til en uge fyldt med fest, farver og god musik. Hvis der er nogen, der håber inderligt på, at festivalen bliver afholdt i år, så er det dem.

Der er dog nogen, der om muligt håber endnu mere – og det er hele teamet bag Smukfest.

Vi kan heldigvis glæde dig med, at de har de optimistiske briller på, og det har de hele tiden haft.

”På Smukfest er vi altid enormt positive i vores indstilling til tingene. Det har vi også været i forbindelse med corona. Vi har været hårdt ramt, men vi holder fanen højt i forhold til at få en festival afholdt i 2021,” indleder Søren Eskildsen.

Pyha. Det er gode nyheder at lægge ud med!

Smukfest har da også hele tiden spillet med åbne kort og løbende offentliggjort navne til plakaten. På den måde har vi vidst, at planlægningen var i gang.

”Selvom vi kommer til at afholde en festival med corona ude i samfundet, er vi klar til at holde festival på en sikker måde”, understreger Søren Eskildsen.

Smukfest satser på fest i bøgeskoven: Håber at åbne med et kæmpe brag
Foto: Smukfest/Allan Henriksen.

Skuffende genåbningsplan – hvor er festivalerne?

Da den store genåbningsplan blev offentliggjort tidligere på ugen, var der både glæde og skuffelse hos Søren Eskildsen og hele teamet bag Smukfest.

”Allerede i efteråret begyndte vi at snakke om coronapasset, fordi vi så det som eneste mulighed for, at vi kunne få lov at afholde en festival, hvis corona stadig florerer.

Måske kan dét og hurtigtesten skabe større og bedre muligheder for os. Begge dele har vi slået på tromme for i månedsvis,” fortæller Søren Eskildsen.

Han lægger heller ikke skjul på sin skuffelse over genåbningsplanen, som ikke indebar festivaler:

”Vi er meget skuffede på festivalernes vegne generelt – også vores kolleger som ligger tidligere på sæsonen – fordi genåbningsplanen ikke indeholder nogle afklaringer på alle de festivaler, der snart finder sted. Vi håber på klarhed på det område så snart som muligt.”

Søren Eskildsen forklarer også, at det ikke blot handler om festivaler men om at få hele kulturlivet i gang så hurtigt som muligt:

”Vi skal have glæden og festen tilbage i vores samfund. Store kulturarrangementer og festivaler er noget af det, der kan få livet tilbage.

Det unikke fællesskab kan virkelig mærkes

”Vi glæder os til at møde alle vores gæster igen!” siger Søren Eskildsen, og man kan høre glæden i hans stemme.

”Ikke at afholde festival i 2020 var et kæmpe slag. Den indebrændte energi, der ligger i alle lige nu, kommer til udtryk med et kæmpe brag, når man må det igen”, lover han.

Med aflysningen af festivalen i 2020 fulgte en enorm opbakning fra festivalgængerne. 95% af alle partoutbilletkøbere valgte at overføre billetten til 2021. Derudover holdt folk Smukfest-hjemmefester og sendte generelt støtte og god energi afsted.

”Vi står tilbage med, at Smukfest er større end os selv. Alt den støtte og hjemmefester og bare masser af god energi. Det er guld værd og har hjulpet til at holde humøret oppe og håndtere en aflysning og alt det trælse, der ligger i det.

Vi tror på, at den positive tilgang kan være med til at gøre løsningen om muligt endnu bedre end ellers,” afslutter Søren Eskildsen.

Og her fra redaktionen skal der da også lyde et stort hep og et ønske om, at bøgeskoven kommer til at huse en kæmpe fest i august.

Del artikel

Andre læser også