Smukfisk – et plateau, lidt god vin og skaldyr på samlebånd!

Fisk hører til i vandet og ikke i skoven, vil nogle nok mene. Men Restaurant Klassisk fisk har alligevel indført fisk under bøgen. Smukfisk holder til til højre for Bøgescenerne ved det store madområde. Det ser hyggeligt ud, og der er pladser inde og ude.
Ved indgangen stod en tjener og anviste bord. God service. Der var kø, da vi kom – det gik dog lynhurtigt med at få folk ind, og vi fik et lille rundt bord med blomster. Musikken fra Bøgescenen sammen med glade mennesker satte stemningen.
Vi satte os ved det lille bord. Der var trængsel, og vi blev spurgt tre gange af forskellige tjenere, om vi ville have menukortet. Jo, de er opmærksomme på Smukfisk.
Der manglede noget?
Menukortet byder på alt godt fra havet. Vi bestilte en Plateau de fruit de mer grande til 315 kroner. Vi tog hummeren med, og prisen kom så op på 485 kroner. Da der ikke var brød med, bestilte vi også en brødkurv til 30 kroner. Lidt kikset at skulle betale for brød oven i prisen.
Vejret artede sig, solen skinnede og den kolde hvidvin – en Riesling fra Alsace Hurst 2014 til 395 kroner gjorde det godt denne sommeraften. Fin vin, dog til en relativ høj pris.
Maden kom hurtigt – Ikke lang ventetid. Først fik vi tallerkenen med skaldyr. Ups – hummeren manglede. Der gik ikke særlig lang tid, inden hummeren var klar. Men hvor var de to slags dressing? Dem måtte tjeneren igen ud at finde. Forvirring kan man vist roligt sige. Der var travlt på Smukfisk kl. 19 – nok også for travlt! Personalet var slet ikke oppe i gear da vi var der.
På tallerkenen var to østers, to hummerhaler, to krebs, en stor håndfuld skalrejer, to krabbekløer og en halv hummer. Flot så det ud.
Krebsehalerne var tallerkenens vinder. De var saftige og smagte af mere. Hummeren gjorde det også godt, og koralen var i særklasse. Godt krydret – næsten bedre end selve hummeren.
Krabbekløerne var også saftige, men det krævede lidt tålmodighed at grave kødet ud. De to dressinger var aioli og chilimayo. Der var god smag, og de passede godt til skaldyrene.
Brødkurven så lidt tarvelig ud. En tallerken med et halvt, halvtørt, baguette. Det smagte dog godt, og overraskede positivt.
Betalingen foregår ved disken. Mobilpay er din ven skriver Smukfisk. Vi brugte dog armbåndet, og det virkede upåklageligt. Skal du nå en koncert, er det en god ide at stille dig i kø til betalingen i god tid.
Vurdering
Smukfisk er meget populær på Smukfest, og det er forståeligt. Køer og ventetid på mad, klarer de rigtig flot. De er effektive og maden er af høj kvalitet! Plateau de fruit de mer grande kræver lidt pillearbejde og en del servietter. Sådan er det. Men udstyret er i orden. Smagen var virkelig god. Skønt at sidde i det fri og nyde lidt godt fra havet på trods af det alt for lille bord.
Betjeningen skal der arbejdes med. De er opmærksomme, men der mangler koordinering, hvilket skabte forvirring. Vores tjener glemte flere af de ting, vi havde bestilt, og maden blev ikke præsenteret. Vinflasken blev stillet foran os med to glas, så kunne vi selv klare opfyldningen. Fair nok.
500 kroner for en Plateau de fruit de mer grande er i overkanten. Især i forhold til mænge og kvalitet. Det smagte generelt godt. Men pas nu på, det ikke bliver for samlebåndsagtigt. Vi sad med den følelse, at det var skaldyr på samlebånd. Men de havde meget travlt på Smukfisk og manglende overblik, men madoplevelsen var heldigvis god.