Franske fornemmelser på Frederiksbjerg: Snart åbner Atelier 33
På M.P. Bruunsgade i hjertet af Frederiksbjerg åbner der fredag den 21. maj en helt ny franskinspireret restaurant – Atelier 33.
Omringet af specialbutikker og byliv kan du bag de store vinduespartier i nr. 33 snart nyde et glas fransk vin, mens du får croque madame i det intime og hyggelige lokale med plads til 36 gæster.
”Atelier betyder oversat “værkstedet”, hvilket der er en af de absolutte grundsten i alt, hvad vi foretager os.
Vores ambition er at skabe et sted, som forener nærvær, kvalitet, håndværk og gode råvarer. Med andre ord; vi ønsker at skabe et rigtigt værksted for folk, der nyder at gå ud og spise,” siger Lasse Munkholm, en af ejerne bag Atelier 33.
Erfarne restauratører bag
På gulvet og i køkkenet kommer de tre ejere, Kenny Liland, Frederik Madsen og Lasse Munkholm til at styre slagets gang.
De tre restauratører har kendt hinanden siden deres tid som kokke og elever hos Restaurant Et ved åen, og sidenhen har de tre holdt af at arbejde sammen.
I en årrække var de hver for sig på forskellige steder i ind- og udland – men nu har de altså igen fundet sammen om Atelier 33.
”Tiden var moden for os alle tre til at kaste os ud i noget andet end KP5 og Bistro Goulu nede på havnen. Vi kom derfor på idéen om at skabe et spisested, som vi syntes, har manglet lidt i Aarhus.
Et sted hvor der er plads til alle, og hvor man godt kan komme dumpende fra gaden til en kop kaffe eller en créme brûleée. Samtidig kan man også få en større middag med tilpassede vine til. Det skal være lokalt, hyggeligt og nede på jorden,” siger Lasse Munkholm.
Hyggelig, nærværende stemning
Når du træder ind i restauranten, bliver du mødt af knitrende ild i brændeovnen, originale detaljer som glasloftet samt kunst på væggene udvalgt af gutterne bag Atelier 33.
Og du kan komme forbi alle ugens dage, eftersom køkkenet altid holder åbent til både frokost og til aften.
”Vi vil gerne skabe et sted, som altid er tilgængeligt, hvis man tilfældigvis kommer forbi eller gerne vil ud at spise. Derfor holder vi åbent hver dag – også på en regnfuld mandag. Man kan altid komme ind, om det så er for en kop kaffe eller en god middag.”
Læs også: Fantastisk Sushi Festival i Aarhus: Her får du lækre menuer til 115 kr.
Lokale råvarer og grundigt håndværk
Retterne kommer til at være simple bestående af lokale råvarer – grøntsagerne får restauranten eksempelvis fra Peters Gartneri i Malling, mens deres økosvin og -lam kommer fra Fyn.
“Maden vil bære præg af, at vi benytter os af lokale råvarer og franske teknikker i køkkenet. Vi kommer til at arbejde, som de gør på brasserier og bistroer i Frankrig. Med lokalforankrede råvarer og stor respekt for tilberedning og håndværk” siger Lasse Munkholm.
Atelier 33 kommer også til at tilbyde et stort vinkort, som favner bredt med 200 vine.
Hvis du vil sikre dig en plads i den hyggelige franskinspirerede restaurant, kan du bestille et bord lige her.
Hvad: Restaurant Atelier 33
Hvor: M.P Bruunsgade 33
Hvornår: Åbner fredag den 21. maj.