Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Snup en dukkert: Ny badebro indvies på Aarhus Ø

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Weekendvejret byder på hedebølge i Aarhus, og det indbyder i den grad til at hoppe i vandet og blive kølet ned i bugten ved Lighthouse på Aarhus Ø.

Den nye badebro for enden af Ø-linjen er nemlig netop åbnet for alle, så du kan hoppe i bugten og blandt andet snorkle over – eller ved – det store, nye stenrev.

Stenrevet for enden af Bernhardt Jensens Boulevard ved Jette Tikjøbs Plads er blevet et tilløbsstykke for småfisk, søanemoner og havalger og i marts udvidede vi stenrevet med over 2.000 tons – denne gang ud for Lighthouse.

Snup en dukkert: Ny badebro indvies på Aarhus Ø

Dermed tilføres bydelen ved bugten yderligere liv under havoverfladen, mens endnu en mulighed for vandaktivitet ved Aarhus Ø tilføres den efterhånden lange liste.

Dykkerne har allerede fundet vej til stenrevet. Og meldingen lyder, at der bliver mere og mere at se på, for hver dag der går.

En af dem, der har været på revet flere gange, er Nicolai Hommelhoff:

”Stenrevet er som en oase midt i en ørken af sand. Her gemmer sig masser af småfisk, tangplanter sætter sig fast og sidst jeg var forbi, så jeg en hummer, der havde gravet en hule under stenene,” siger divemaster og partner i Domis, Nicolai Hommelhoff og tilføjer, at man kan se en masse selv med snorkel i vandoverfladen.

Del artikel

Andre læser også