Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Makkerpar fra kendt restaurant står bag: Åbner ny tapasbar i Aarhus

Af Freja Dumont

Når man en solrig forårsaften slentrer ned af Jægergårdsgade og passerer de mange caféer, vinbarer og restauranter, kan man nemt få associationer til en hyggelig gade i Sydeuropa.

Her kan du nyde en latte eller et glas vin på en af gadens mange hyggelige fortorvserveringer, mens du observerer den summende stemning i området.

Har du lyst til tapas, kan Jægergårdsgade også diske op med et par gode muligheder – heriblandt den nyåbnede restaurant Socios.

Makkerpar fra kendt restaurant står bag: Åbner ny tapasbar i Aarhus

Erfarne folk der står bag

Tapasrestauranten CANblau har i mange år været kendt i Aarhus for sine autentiske spanske tapasretter. Der blev dog sat et endegyldigt punktum for CANblau, da restauranten gik konkurs i december sidste år.

Nu er den tidligere ejer af CANblau, Jimmy Holm, og stedets tidligere køkkenchef, Oscar Frichot, gået sammen om at åbne et helt nyt spisested i Jægergårdsgade.

”Vi har taget de gode klassikere med fra CANblau – men der er selvfølgelig også flere nye retter på kortet.

Jimmy og jeg har brugt lang tid på at finde frem til retter, vi begge to rigtig godt kan lide. Så selvom vi hovedsageligt arbejder med det spanske køkken, er der også retter fra andre køkkener at finde på menukortet.

Vi vil gerne skabe et afslappet spisested med god stemning og plads til alle. Og så er vores priser meget fair, så vi kan nå ud til så bredt et klientel som muligt,” siger Oscar Frichot.

Sydlandsstemning for alle pengene

Socios, der bl.a. langer spanske klassikere som Jamon Iberico og hvidløgsstegte Gambas over disken, slog for første gang dørene op i starten af maj.

Tapasrestauranten skaber med sine rå murstensvægge og levende lys den helt rette stemning – ikke fint og fornemt, men behageligt og hyggeligt.

Begge vinduespartier ud mod Jægergårdsgade kan trækkes helt fra, så restauranten åbnes op mod gaden, hvilket skaber en sydlandsk stemning, når vejret tillader det.

Vi slog os ned på udendørsserveringen foran restauranten, hvorfra vi kunne nyde vores mad og vin, mens vi fulgte med i det summende liv på Jægergårdsgade en solrig forårsaften.

Tapasretter fra 60 kroner

Tapasretterne er tiltænkt som delevenlige forretter, og det anbefales, at man bestiller 2 til 3 retter per person. Har man lyst til en lidt større ret, er der også hovedretter at finde på menuen.

Flere af stedets tapas er vegetariske, ligesom der også altid er en vegetarisk hovedret på kortet.

Vi smagte bl.a. den grillede aubergine med spicy hummus, sprøde kikærter og aromatiske urter. Og wow for en smagsoplevelse.

Den bløde, grillede aubergine i samspil med de sprøde kikærter fungerede virkelig godt sammen. Det lille spicy kick fra hummusen var prikken over i’et, og vi kan i den grad anbefale denne lille tapasservering.

Vi kan også fremhæve stedets ristet brød med tatar af oksemørbrad, sprøde løg og brøndkarse. Brødet var perfekt sprødt med en godt oprørt og smagfuld tatar ovenpå.

Prisniveauet ligger på omkring 60 til 100 kroner for tapas og forretter, mens hovedretterne koster mellem 200 og 350 kroner.

Noget for kødelskere og vegetarer

Til hovedret valgte vi en vaskeægte klassiker: Bøf bearnaise med sprøde fritter til.

Her fik vi serveret en perfekt stegt Ribeye med den lækreste, luftige bearnaisesovs.

Er man ikke den store kødspiser, kan vi også varmt anbefale Socios’ vegetariske hovedret bestående af glaseret, brændt spidskål med tomat blanquetsauce, friteret æg og karse.

Udover at være en farveeksplosion på tallerkenen, var retten også en fryd for smagsløgene.

Tomat blanquetsaucen, som er lavet på masser af smør, æg og bouillon, fungerede perfekt sammen med den grillede smag fra spidskålet og det friterede æg.

Vi vil godt vove at påstå, at både vegetarer og kødelskere vil synes godt om denne ret.

Har man svært ved at vælge imellem de mange lækre retter, kan køkkenet gøre det for dig.

Stedet tilbyder nemlig en ‘Dagens Menu’, hvor køkkenet udvælger 2 tapas, 1 hovedret og 1 dessert for 400 kroner. Vil du gerne tilkøbe en vinmenu koster det 300 kroner – og det vil man jo gerne, når man spiser tapas.

Se hele menukortet her.

Generelt spiller både stemning, mad og omgivelser hos hyggelige Socios, der har rykket et lille stykke af Sydeuropa ind på Jægergårdsgade. Vi kommer i hvertfald snart på besøg igen til et glas rødvin og tapas i solen.

Del artikel

Andre læser også