ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blomstrende og grønne gader: Sommergågaderne vender tilbage til Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

En frokost under åben, solrig himmel. Snoede, grønne gågader med store blomsterkummer. Musik, grin og stemning. Der er mange gode grunde til at lægge vejen forbi Aarhus’ sommergågader.

Og allerede i morgen er Graven og Vestergade for tredje år i træk forvandlet til sommergågader.

I år er sommergågaderne endnu engang udvidet, og det vil fylde gaderne med stemning og liv samtidig med, at det sætter gang i handlen. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Blomstrende og grønne gader: Sommergågaderne vender tilbage til Aarhus
Foto: Aarhus Kommune

Siden 2020 har Teknik og Miljø sammen med de forretningsdrivende i Graven og Vestergade budt gæster ind i en levende gade med masser af karakter og stemning.

”Sommergågaderne er et godt eksempel på, hvad vi kan få til at ske, når vi arbejder sammen om vores byrum og de oplevelser og det liv, der kan skabes der.

Det er et særligt fokuspunkt for mig at fremme projekter, der bidrager til det gode byliv og gode byrum, som er særligt vigtige i en tæt by. Som kommune skaber vi en grøn gade, hvor der er plads til de gående på de gåendes præmisser.

De forretningsdrivende fylder gaderne med oplevelser og skaber en særlig stemning, som yderligere bidrager til det gode byliv,” siger Steen Stavnsbo, rådmand, Teknik og Miljø.

Glæd jer til flere pop-up events

På opfordring fra de forretningsdrivende i Vestergade er sommergågaderne endnu engang udvidet, så strækningen på Vestergade fra Vesterport til Vester Allé nu også er en del af projektet.

”Vi gør meget ud af at skabe en stemning, hvor de besøgende har lyst til at være og hygge sig. Det kan både ses i gaden og mærkes på bundlinjen, når vi har sommergågader.

Der kommer flere gæster, og tempoet falder, så der er god tid til at opleve vores gade,” siger John Hermansen, formand, Vestergadeforeningen.

Sidste år forsøgte Vestergade sig med pop-up events, hvor flere af forretningerne gik sammen, og sådanne events vil der komme flere af i 2022.

Flere permanente tiltag

Gæster i gaderne kan glæde sig over, at flere tiltag fra sommergågaderne er kommet for at blive.

Med hjælp fra organisationen Plant et Træ er Vestergade blandt andet blevet grønnere med tre store ambratræer og siddemuligheder.

Graven har netop også fået et permanent træ.

Del artikel