Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sort-hvide mesterværker: Her finder du Aarhus’ to nyeste gavlmalerier

Af Jonathan Sten Drivsholm
Gavlmaleri ved Fredensgade.
Gavlmaleri ved Fredensgade.

Vi er efterhånden nået dertil, hvor street art-projektet 17 Walls lakker mod enden.

De seneste måneder er det ene gavlmaleri efter det andet dukket op på midtbyens endemure, og nu er det kun ganske få værker, der mangler at blive opført.

Aarhus er blevet mange farvestrålende kunstværker rigere, men ikke alle kunstnere har valgt at gøre brug af hele farvepaletten.

Faktisk er de seneste tilføjelser til 17 Walls helt uden farver.

Ved henholdsvis Fredensgade og Nørre Allé står to sort-hvide mesterværker nu færdige.

Sort-hvide mesterværker: Her finder du Aarhus' to nyeste gavlmalerier
Verdensmål 2 ved Nørre Allé 68.

Den spanske gadekunstner Axel Void, , der er kendt for sine ofte chokerende og mørke værker, står det nye gavlmaleri ved Nørre Allé 68.

Værket er en fortolkning af FN’s verdensmål 2 om at stoppe sult ved at opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring samt fremme bæredygtigt landbrug

Sort-hvide mesterværker: Her finder du Aarhus' to nyeste gavlmalerier
Verdensmål 1 ved Fredensgade 33.

Ved Fredensgade 33 kan du se et nyt gavlmaleri, der fortolker FN’s verdensmål 1 om at afskaffe alle former for fattigdom ved bl.a. at sikre alle adgang til basale ressourcer.

Her er det den portugisiske kunstner Mariana Santos, der står bag.

Nu hvor kun få gavlmalerier mangler at blive opført, varer det ikke længe, før vi kan vade midtbyen rundt for at se samtlige 17 af street art-projektets værker.

Den officielle fernisering for alle gavlmalerierne skal efter planen finde sted i juli.

Fakta om 17 Walls:

17 Walls er et street art-projekt, der omdanner FN’s Verdensmål til 17 ikoniske gavlmalerier i Aarhus’ centrum. Målet er ifølge initiativtagerne, at de malerierne skal være en kunstnerisk og magtfuld manifestation, der vil aktualisere verdensmålene og gøre dem relevante og tilgængelige for alle.

“Alt på vores klode er forbundet, og for første gang i historien giver FN’s 17 Verdensmål en fælles ramme, som borgere, virksomheder, lande og politikere kan bruge til at håndtere de globale udfordringerne, der ligger foran os.

Vores mission med projektet 17 Walls er at gøre verdensmålene fysiske og synlige på en smuk kunstnerisk måde. Uomgåelig kunst af høj kvalitet udfoldes i byrummet, skaber en fælles referenceramme, der kan motivere os til at samarbejde om en bæredygtig fremtid,” lyder det på projektets hjemmeside.

17 af verdens bedste street artists har sagt ja til udfordringen om at udføre hver sit gavlmaleri inspireret af hvert sit verdensmål.

Projektet er finansieret af fonde og virksomheder, der vil være med til at brande Aarhus som en innovativ by med udsyn – en by som værdsætter kunst og arbejder sammen for verdensmålene.

Kilde: 17walls.dk

Du kan læse mere om 17 Walls lige her

Del artikel

Andre læser også