Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stort anlægsarbejde: Central trafikåre spærres

Af Jonathan Sten Drivsholm
Europaplads. Foto: Google Street View
Europaplads. Foto: Google Street View

Etableringen af et nyt fjernkølenet i Aarhus starter i næste uge, og det får konsekvenser for trafikken i midtbyen.

Der skal nemlig nedgraves 500 meter fjernkølerør ved Europaplads, som derfor lukker for bilister fra om aftenen onsdag den 5. april til lørdag morgen 8. april. 

Det skriver Kredsløb, der står for etableringsarbejdet, i en pressemeddelelse.

Det skal du være opmærksom på

Mens etableringsarbejdet står på, vil der være behørig skiltning i området på Sydhavnen.

Det anbefales, at bilister i stedet kører via Ringgaden, men cyklister og fodgængere kan fortsat passere ved Europaplads.

De trafikale udfordringer er dog ikke helt overstået efter 8. april.

Stort anlægsarbejde: Central trafikåre spærres
Visualisering: Kredsløb

I fire uger frem til 1. maj vil der være lukket for bilister på Europaplads i retning mod DOKK1. Også i denne periode kan cyklister og fodgængere fortsat passere.

Bilister kan i mellemtiden benytte Jægergårdsgade og tungere trafik kan køre via Sumatravej og Marselis Boulevard.

Stort og støjende arbejde

Arbejdet omfatter nedgravning af 500 meter fjernkølerør, og der etableres stikledning til kunderne ved Europaplads, ligesom belægning brydes op og reetableres.

Anlægsarbejdet foregår omkring helligdagene i påsken for at tage mest mulig hensyn, for der forventes væsentlig mindre trængsel og trafik i området i denne periode.

Selvom det er et omfattende og tungt arbejde, der skal gå hurtigt, vil man ifølge projektleder Lasse Kjelgaard Jensen tage de fornødne hensyn i etableringsperioden.

”Det er et stort arbejde at etablere fjernkølerør i den størrelse, som vi skal have afsluttet inden for relativt kort tid. Derfor vil man kunne høre, at der arbejdes med maskiner, og der kører tung trafik til og fra pladsen.

Dog vil vi gøre, hvad vi kan for at mindske generne og tage de fornødne hensyn ved f.eks. at udføre det mest lydte arbejde i dagtimerne. Vi håber, at man vil bære over med os i den korte periode, vi har til rådighed,” lyder det fra projektlederen.

Det nye fjernkølenet skal levere køling til kontorbygninger, hoteller og butikker samt kvittere med overskudsvarme til fjernvarmenettet.

Etableringsarbejdet på Sydhavnen er det første anlægsarbejde på det samlede fjernkølenet, der med tiden skal kunne forsyne større dele af Aarhus.

Del artikel

Andre læser også