ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spektakulær spansk dans på Domkirken og Bispetorv ved Verdensbilleder

Aarhus’ dansescene Bora Bora står bag en række eksotiske indslag ved Verdensbilleder den 3. juni: Vertikal dans med Delrevés på siden af domkirketårnet og moderne flamenco med Selene Muñoz på Bispetorv.

 

Fredag den 3. juni 2016, når byens butikker under Verdensbilleder / Explore The World With Aarhus holder åbent til midnat og tusindvis af mennesker i løbet af dagen og aftenen finder vej til Aarhus midtby, bliver der mulighed for at se spektakulær dans fra de sydlige himmelstrøg.
Bora Bora har inviteret den populære dansk-spanske danserinde Selene Muñoz og det Barcelona-baserede kompagni Delrevés til at vise deres spektakulære dansekunst for det århusianske publikum.


Vertikal dans

På siden af Aarhus Domkirkes tårn klokken 17.00 og 22.30 optræder Delrevés med forestillingen “Uno”. De er specialister i det, der kaldes “vertikal dans”. Det vil sige dans fra wirer på byens tårne og bygninger. I “Uno” optræder tre dansere i tåspidssko uden på tårnet til tonerne af rockmusik, hvor de blander balletelementer fra Svanesøen og Nøddeknækkeren med moderne dans og breakdance. De skaber en magisk verden, hvor danserne flyver gennem luften, og hvor tyngdekraften ikke eksisterer.

BoraBoraOpenAir-SeleneMunoz

Virtuos moderne flamenco

Imellem de to domkirkeforestillinger er der klokken 20.00 mulighed for at opleve den spanske nationaldans, flamenco, når Selene Muñoz præsenterer et uddrag fra sin populære forestilling “RITMout”. Et virtuost rytmisk samarbejde med musikeren Stephan Jarl, hvor hun med stor karisma tryllebinder publikum med sin egen elegante og moderne version af flamencoen.
Selene begyndte af danse, da hun var tre år gammel og optræder i dag over hele verden. I Danmark har hun med succes danset i Alexander Kølpins Sommerballet og til Kronprinsparrets Priser samt i forbindelsen med Vild Med Dans Knæk Cancer. I 2014 præsenterede Bora Bora som de første hendes forestilling “Libertad”. I dette års festuge står Selene Muñoz igen på Bora Boras scene – denne gang med urpremieren på sin nye forestilling “Presence”.

BoraBoraOpenAir-Delreves2

Under Verdensbilleder / Explore The World With Aarhus vil der også være flere andre kulturelle indslag. Bora Boras indslag gennemføres i samarbejde med Aarhus Domkirke og Aarhus City Forening – og er støttet af Den Spanske Stats Turistbureau og Acción Cultural Española.


Bora Boras program den 3. juni ser således ud:

17.00: Domkirketårnet: “Uno”-forestilling i forbindelse med den officielle åbning af Verdensbilleder
20.00: Bispetorv: Selene Muñoz optræder med uddrag af “RITMOut” på scenen på Bispetorv
22.30: Domkirketårnet: “Uno”-forestilling efter mørkets frembrud i projektørlysenes skær

 


INFO:
UNO
/ RITMOut – Delrevés (ES) / Selene Muñoz (ES/DK)
Hvor: Aarhus Domkirke og Bispetorv 8000 Aarhus C
Hvornår: Kl. 17.00, 20.00 og 22.30.
Hvor meget: GRATIS
Hvordan: Læs mere her:

Del artikel