Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis dig Glad!

Af anders@sommersangdigital.dk

For næsten 10 år siden åbnede der en lille cafe ved navnet Glad! på Frederiksbjerg i Aarhus. De store vinduespartier ud mod Frederiks Allé giver et dejligt lys ind i cafeen, men samtidig sender de et signal om, at livet suser forbi udenfor. Det på trods, så er Cafe Glad! et sted, hvor man i ro og fred kan spise noget sundt mad eller tage det med på farten.

90-100% økologisk

Alle retterne på Cafe Glad! er hjemmelavede, tilberedt fra bunden samme dag og af friske råvarer, der er 90-100% økologiske. På menuen er der et bredt udvalg af retter. Der kan vælges mellem brunch, salater, sandwich, chili con carne, pandekager samt kager.

Hos Cafe Glad! bager de hver morgen deres eget brød af økologisk mel. Både med og uden gluten. For at mindske madspild sendes alle madrester afsted, så det kan blive lavet om til biogas.

Café GLAD! i Aarhus

Friske og sprøde råvarer

Vi valgte en lille blandet salat på 300 gram. I salaten var der forskellige slags gulerødder, grønne bønner, salat og kål. Derudover kan der vælges mellem kylling, laks og avokado. Vi valgte avokado. Ved siden af kom urtedressingen, så man selv kan dosere, hvor meget man vil have på. God stil. Der blev serveret frisk rugbrød til.

Blandet salat på 300 gram hos Café GLAD! i Aarhus

Råvarerne var meget friske og sprøde. Det var en farverig og velanrettet salat, der så meget indbydende ud. Prisen var 60 kroner for en mættende omgang.

Lidt af hvert hos Café GLAD! i Aarhus

Sandwich i lækker bolle

Den anden ret vi valgte, var en sandwich med rørt laks, råsyltede rødløg, salat, kapers og urte- og dijonsennep i en grov ølandshvede bolle. Den var god fast og sprød udenpå og blød indeni. Den havde en dejlig smag, og den passede godt til laksen. En frisk og syrlig sandwich til 65 kroner.

Sandwich med rørt laks på Café GLAD! i Aarhus

Drikke – to stay or go?

Cafe Glad! er et takeaway sted. Der er relativt få siddepladser, så de fleste kommer forbi for at hente maden, som de har bestilt hjemmefra eller bestiller, når de kommer. Cafeen har sørget for, at man kan tage al maden med sig hjem. Tager du alligevel plads ved et af de 3 borde, skal du nok ikke indtage for mange af de ellers lækre drikkevarer, da der ikke er toiletter. Cafe Glad! byder på friskpressede juicer, smoothies, ingefærshot, Antons safter og Whole Earth. Derudover serveres der ofte gratis “kålshots” om formiddagen.

Et pæn stort te-udvalg hos Café GLAD! i Aarhus

Vi drak en friskpresset jordbærjuice med mynte, æble og jordbær. Den var dejlig cremet og ikke for sød. Den anden juice, vi drak, var en gulerodsjuice med ingefær, citron og gulerod. Den havde en frisk smag og smagte af mere. Alle juicer koster 46 kroner. Til kaffen delte vi en karamelkage med yoghurt. Det var en fyldig kage med god og sød smag til 25 kroner.

Kage og kaffe hos Café GLAD! i Aarhus

Fokus på økologi

Kaffen vægtes højt på Cafe Glad! Der skal være god smag. For tiden bruger de Frigg øko kaffe. Den har en dejlig, rund smag. Bruger du mælk i kaffen, kan du få både sødmælk, minimælk og soyamælk. En kop kaffe koster 26 kroner. Er man mere til te, så er det Nu Te, der serveres. Et krus koster 28 kroner.

Pænt mange kunder hos Café GLAD! i Aarhus

Personalet

Bag disken står flere studerende fra ernæring og sundhedsuddannelsen. Hele personalet har en oprigtig interesse for sund og nærende mad og ved, hvad de snakker om.

Betjeningen er venlig og hjælpsom. Eftersom maden bliver lavet på stedet og fra bunden, må der påtænkes lidt ventetid, især på bestemte tidspunkter af dagen. I ventetiden kan du benytte dig af det gratis Wifi.

Typisk kvinder

Om det er fordi, kvinder tænker mere på sund mad end mænd, eller det er fordi, det er kvinder, der sørger for aftensmaden vides ikke. Men et faktum er, at de fleste, der gæster Café Glad! er kvinder i alle aldre.

Spiser du maden på Cafe Glad! får du almindelig bestik og tallerkner. Drikkevarerne kommer i bægre lavet af bionedbrydeligt materiale ligesom resten af emballagen. Tager du maden med, er der også træbestik til det.

Har du børn med på cafeen, kan der købes økologisk babymad til 20 kroner. Det er også i orden selv at medbringe mad til babyer, hvis du vil spise din mad i cafeen.

Indretning hos Café GLAD! i Aarhus

Glad! – Spis dig sund og glad i fast food

Selv om du vælger takeaway, behøver du ikke gå på kompromis med kvalitet og sundhed. På Cafe Glad! er der fokus på sund mad, der mætter og er til at tage med ud af huset. Det er et sundt alternativ til de øvrige takeaway steder og den glade og venlige betjening, skaber en særlig stemning på cafeen. Er du medlem af Fitness world eller Århus crossfit får 10% på maden på Cafe Glad!

Mad til arrangementer

Cafe Glad! laver også mad til større arrangementer ud af huset. Priserne varierer alt efter, hvad der bestilles. Du kan selv være med til at bestemme, hvad menuen skal være, og hvis du ikke har mulighed for at hente maden, kan den sendes med en taxa for egen regning.

Meget glad

Der er meget at blive glad over, når man besøger Cafe Glad! Maden, priserne, betjeningen, sundheden og stemningen. Folket bag Cafe Glad! er på ingen måde fanatiske. De er interesseret i at give alle en mulighed for at vælge sund mad, når den lette løsning som takeaway tages i brug. I kagerne bruges der økologisk smør og rørsukker, så der er også lidt til det syndende folk.

Aarhus Update anbefaler gerne en tur på Cafe Glad! – De gør det godt!

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

Café Glad!
Frederiks Allé 127
8000 Aarhus C
Telefon: 86 18 77 33
Hjemmeside her:
 
Åbningstider:
Hverdag kl. 9.30 til 20.30. Kommer du forbi efter kl. 8.00, kan du være heldig at få lov til at købe en kop kaffe og en frisk bolle til at tage med på vejen.

  [mappress mapid=”437″]

Del artikel

Andre læser også