Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe anbefaling: Spis frokost med Aarhus’ bedste udsigt

Af Freja Dumont

På toppen af Nicolinehus finder du Aarhus’ nye hyggelige restaurant Tiende.

Her kan du i enestående rammer med udsigt over by, skov og vand nyde både frokost- og aftenmenu, hvor kvalitet og årstidens råvarer er i højsædet.

Hvad frokosten angår, er restaurantens fokus på, at den skal være god og velsmagende uden alt for mange dikkedarer.

Vi lagde vejen forbi tiende sal i Nicolinehus til et frokostbesøg – og vi kan godt afsløre, at du både får udsigt og serveringer, du sent vil glemme.

Et helle fra hverdagen

Når du træder ud af elevatoren og ind i Tiendes lokaler føles det som et helle fra hverdagens stress og jag nedenunder. Stemningen er eksklusiv, men samtidig afslappet, og der er plads til alle.

Hvis efterårssolen titter frem, vil vi anbefale, at I sætter sig jer ud på stedets skønne terrasse med udsigt over hele Aarhus.

Tillader vejret ikke en udendørs frokost, så frygt ikke. De store vinduespartier i restauranten gør nemlig, at du stadig får den gode udsigt med, mens du nyder din mad.

På Tiendes frokost-kort finder du både smørrebrød og klassiske retter.

Vi lagde ud med et stykke smørrebrød med en – virkelig – sprødstegt rødspætte, håndpillede rejer og tyttebær. Mums.

Hertil fik vi også stedets legendariske kartoffelmad med kaviar, creme fraiche og purløg. En mad du altså ikke må snyde dig selv for at prøve mindst én gang.

Og så kan vi naturligvis ikke sige smørrebrød uden også at sige “et stykke med roastbeef – tak”.

Tiendes bud på denne mad består af krogmodnet roastbeef med sprøde løg og en yderst værdsat deltaje i form af kold bearnaise.

Grundet de intense smage og lækre råvarer er et til to stykker smørrebrød helt passende til frokost. Er du lidt ekstra sulten, kan vi anbefale, at du prøver en af restaurantens ‘Klassikere’ som bl.a. lyder på tatar, stjerneskud og schnitzel.

Se hele menuen her.

Vi gik med stedets Salade Chevre Chaud, som smager forrygende.

Med gedeost skåret i skiver og ristet på en skive godt brød serveret på salat vendt i vinaigrette med hakkede nødder, bliver dine smagsløg taget direkte til en fortovscafé i Paris.

Skal din frokost akkompagneres af et godt glas vin, har Tiende et omfattende vinkort med over 3000 vine, som alle er nøje udvalgt.

Gå selv på opdagelse i kortet og udvælg en vin lige efter din smag og lyst.

Ellers står restaurantens sommelier altid klar til at hjælpe med udvalgte vine, der passer til årstidens råvarer og menuer.

Kæmpe anbefaling: Spis frokost med Aarhus' bedste udsigt

Rund frokosten af med en god kop kaffe

Da vi havde spist frokost, tog vi elevatoren en etage op, og slog os ned i Aarhus’ nye hyggelige vin- og cocktailbar Den Fede Drue.

Restaurant Tiende og Den Fede Drue fungerer uafhængigt af hinanden, så man kan sagtens komme ind fra gaden til et glas i vinbaren uden at besøge restauranten, ligesom man som gæst på Tiende kan starte eller slutte sin aften eller frokost med et besøg på Den Fede Drue.

Den Fede Drue er indrettet i en intim og hjemlig stemning inddelt i mindre afdelinger som små ”stuer” og barer, og her kan du nyde alt fra en kop kaffe til et godt glas vin eller en cocktail.

Fælles for de to nye steder i Nicolinehus er den gode kvalitet og de enestående rammer med bl.a. fire store terrasser, der giver den helt unikke udsigt – og til denne sluttede vi vores frokost af med en skøn kop cappuccino.

Du kan læse mere om begge steder og bestille bord lige her

Del artikel

Andre læser også