ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stærkt repræsenteret: To aarhusianere bærer fanen til OL i Tokyo  

Af Freja Dumont
Foto: DIF
Foto: DIF

Om blot 29 dage går det danske OL-hold indmarch til åbningsceremonien til OL i Tokyo – og her er Aarhus stærkt repræsenteret.

Det bliver nemlig de to aarhusianere, hækkeløber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, der går forrest og leder holdet ind på det olympiske stadion. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Det største i sportsverdenen

De to fanebærere blev præsenteret på et pressemøde på Experimentarium, hvor også fanebærerne til de Paralympiske Lege (PL) blev offentliggjort. Her er det para-taekwondo-kæmperen Lisa Gjessing og para-atletikudøveren Daniel Wagner, der er udvalgt som fanebærere.

”Det største som sportsudøver er at komme med til OL. Når man har prøvet det, så er det største at vinde en medalje. Det sidste, der så er tilbage på ranglisten, er at være fanebærer.

For det er en anerkendelse af ens niveau, men det er mindst lige så meget en anerkendelse af ens person og virke udenom sporten, siger Sara Slott Petersen.

Rollemodeller i flere henseende

Det er første gang, at der udnævnes både en mandlig og kvindelig fanebærer til henholdsvis OL og PL, og chef de mission for det danske OL-hold, Søren Simonsen glæder sig til at opleve de to fanebærere gå i front for Danmark til åbningsceremonien til OL.

”Sara og Jonas er fornemme repræsentanter for dansk eliteidræt. De er begge tidligere OL-medaljevindere og gode rollemodeller, der rækker ud over sportens verden. De er som mennesker interesserede i, hvordan det går med de andre atleter på holdet, og står for nogle værdier, som vi gerne vil kendes for både i Danmark og ude i resten af verden.

Det er kvaliteter, som passer godt sammen med det at være fanebærer for det danske OL-hold, og jeg glæder mig til at se dem lede os ind på det olympiske stadion i Tokyo,” siger Søren Simonsen.

Det var H.K.H. Kronprins Frederik der overrakte fanerne med Dannebrog, og han vil også heppe på de danske atleter til OL, hvor han selv vil være til stede i Tokyo.

Del artikel