ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Medie erfarer: Statsministeren ventes at sløjfe alle restriktioner

Af Jonathan Sten Drivsholm

Danmark kan meget vel stå overfor en total genåbning af samfundet.

Statsminister Mette Frederiksen vil på et pressemøde onsdag klokken 18 fortælle, at hun ønsker alle restriktioner fjernet fra mandag den 31. januar.

Det skriver Jyllands-Posten, der har fået historien bekræftet fra flere unavngivne kilder.

Baggrunden for statsministerens melding, der altså ventes at komme i morgen onsdag, er angiveligt nye anbefalinger fra Epidemikommissionen.

Ifølge både TV 2 og BT lægger Epidemikommissionen i en otte sider lang indstilling op til, at covid-19 fra 5. februar ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, og at restriktionerne ikke føres videre efter 31. januar. Mediet skriver, at indstillingen netop er sendt ud til en række ministerier.

Til nyhedsbureauet Ritzau oplyser statsministeriet dog, at der endnu ikke er fastlagt et tidspunkt for pressemødet onsdag.

Epidemien nærmer sig toppunktet

På Twitter skriver sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag, at kontakttallet er steget til 1,2, og at der fortsat er høj smitte i samfundet. Alligevel er ministeren optimistisk.

“Vores nuværende vurdering er, at epidemien vil toppe i en nær fremtid,” skriver han og peger på, at der er godt styr på indlæggelsestallene.

I sidste uge skrev Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse, at regeringen har bedt Epidemikommissionen om at vurdere kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom, der står til at udløbe 5. februar, og derudover vurdere hvorvidt restriktionerne kan lempes.

Samtidig var meldingen, at regeringen forventer at fremlægge planen for at lempe covid-19-restriktionerne yderligere onsdag den 26. januar.

”Trods høje smittetal ser vi en opmuntrende udvikling i antallet af indlæggelser, særligt på intensiv. Det skyldes ikke mindst den store vaccinetilslutning, hvor Danmark er blandt de lande i verden, der er længst fremme med 3. vaccinestik,” lød det dengang fra Magnus Heunicke.

Smittetallene har de seneste dage har været på et rekordhøjt niveau med over 40.000 nysmittede dagligt på landsplan, men antallet af indlagte er ikke steget tilsvarende.

Del artikel