Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Steffen Brandt før åbnings-brag: Vi skal levere det bedste

Af Søren Holm-Hansen

Aarhus Festuge begynder officielt fredag, og dronningen er ankommet til byen, men allerede torsdag sparkes festen i gang med et brag af en koncert i Byparken, hvor tv-2 er hovednavn.

 

Og forsanger Steffen Brandt glæder sig:

 

“Der er en særlig stemning over at skulle åbne Aarhus Festuge. Og så på en stor scene lige i hjertet af byen. Vi håber, at vi kan være med til at sparke en hel uge i gang med masser af kultur og nye, spændende oplevelser,” siger Steffen Brandt til Aarhus Update.

 

Han tilbringer i øjeblikket de fleste vågne timer i øvelokalet, før det rutinerede band – med gæster – går på scenen torsdag kl. 21 i den midlertidige bypark mellem Rådhuset og Musikhuset Aarhus.

 

Et stærkt tema

Temaet for årets festuge er “Bridging” – brobygning – og her vil tv-2 gerne bidrage.

 

“Brobygning er et væsentligt og stærkt tema. Man behøver ikke at være ingeniør for at række ud. Eller for at tage imod. En lille smule god vilje er rigeligt,” mener Steffen Brandt.

 

At samles om noget fælles

Han har tidligere talt om det særlige ved at spille for udlandsdanskere og dermed bidrage til at skabe et fællesskab på fremmed jord. Og der er stadig brug for at kunne samles om noget fælles, også på hjemmebane, fastslår sangskriveren, som bl.a. har modtaget Modersmål-Selskabets Sprogpris og Den Folkelige Sangs Pris.

 

“Jeg tror, at vi i en tid, hvor tempoet og udfordringerne er stadigt stigende, har brug for at mødes omkring nogle grundlæggende værdier, et fællesskab og en følelse af sammenhæng. En god koncert kan være med til at minde os om, at vi har en historie og en fremtid, sammen,” siger han.

 

Et levet liv

For 15 år siden udsendte tv-2’s pladeselskab opsamlingen “Hits”, som Steffen Brandt kaldte “et bidrag til festen” – og så skulle bandet ellers videre. Men er det stadig de gamle sange, der hænger bedst fast blandt publikum?

 

“Vi oplever, at nye sange langsomt, men sikkert bliver til gamle sange. De skal bare spilles og høres og bruges sammen med et helt almindeligt, levet liv,” mener han.

 

“Har I lyst til at råbe noget åndssvagt?”

tv-2 har de seneste år arbejdet sammen med forskellige andre kunstnere, ikke mindst Tina Dickow og Bogfinkevej. Det giver noget begge veje.

 

“De er med til at holde os unge, og vi er med til at holde dem i live,” siger Steffen Brandt, som sparker festen i gang foran 10.000 mennesker torsdag aften – og lover, at der bliver anledning til at “råbe noget åndssvagt”; et af hans signatur-opråb:

 

“Det skulle egentlig være en overraskelse, men ja, der skal råbes noget åndssvagt, og vi i bandet glæder os til efter en lang tur rundt i hele Danmark at slutte vores turné på hjemmebane.”

 

En nysgerrig sangskriver

Musik fylder selvsagt meget i den 66-årige popmusikers liv. Og ikke bare hans egen musik.

 

“Jeg er ret nysgerrig og lytter til meget af det nye musik, der kommer. For eksempel har vi en helt ny, aarhusiansk jazzsanger med estiske rødder, Karmen Rôivassepp, som helt sikkert har internationalt potentiale,” siger han.

 

Nye sange skal leves

Og ja, der kommer et nyt album. Det er sket nogenlunde regelmæssigt siden 1980’erne. Altid med Steffen Brandts særlige fornemmelse for ord, toner, poesi og tidens tendenser. Men:

“Vi har lige udsendt et album, og nye sange skal leves, før de kan skrives. Jeg er i fuld gang. Med begge dele.”

 

Det bliver aldrig rutine

tv-2 har været på banen siden 1981. 26 album er det blevet til siden “Fantastiske Toyota”. Mange af Steffen Brandts sange er blevet klassikere og lydsporet til mange menneskers film. 

 

Men det bliver aldrig rutine, fastslår manden i spidsen for “Danmarks Kedeligste Orkester”, som aldrig bliver træt af at spille “Bag duggede ruder”:

 

“Vi bliver aldrig trætte af at se så mange mennesker synge sammen og vide, at vi har fået lov til at skrive nogle af de sange, de har valgt for os. Det er med stor stor taknemmelighed, at vi aften efter aften slår tonerne an til vores signatursang: ‘Bag duggede ruder’,” siger Steffen Brandt, inden han vender tilbage til prøverne før torsdag aftens store koncert i Byparken.

 

Kernen i tv-2 udgøres som altid af Steffen Brandt på sang og keyboard, Hans Erik Lerchenfeld på guitar, Georg Olesen på basguitar, og Sven Gaul på trommer.

 

Aarhus Festuge – Uofficiel Åbning

tv-2 med gæster Byparken mellem Rådhuset og Musikhuset Aarhus torsdag den 29. august kl. 21.00

Opvarmning med Bogfinkevej fra kl. 20.00

Parken åbner kl. 18.00

Billetter kan købes her: www.billetten.dk

 

Del artikel

Andre læser også