Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stegen & Dellen – dansk Street Food når det er bedst

Af Freja Dumont

Aarhus Street Food ved rutebilstationen i Aarhus udvider hele tiden. Nye trucks popper jævnligt op. Ikke alle er lige vellykkede. Et af stederne, der har været med fra begyndelsen, er Stegen og Dellen. Den ligger i den bagerste del af garagen. I hjørnet. Men der er altid folk omkring trucken, og det er ikke uden grund. For de laver for tiden byens bedste flæskestegs- og frikadellesandwich. Intet mindre. Boden er kommet godt fra start, og de har om nogen været med til at løfte niveauet og oplevelsen hos Aarhus Street Food.

 

Glad og smilende betjening med overskud

En smilende pige stak hovedet ud af foodtrucken og spurgte, om hun kunne hjælpe os. Der var tre retter at vælge mellem. Flæskestegssandwich, Frikadellesandwich og Delle Platten. Vi tog en af hver. Betjeningen spurgte, om vi ville pimpe vores sandwich med ekstra flæskesvær til 5 kroner. Selvfølgelig. Det er svært at sige nej til.

stegen-dellen-i-aarhus-street-food-2

Flæskestegssandwich med sprøde svær

Kort tid efter var maden klar. Helt frisklavet, hjemmelavet og rygende varmt. Flæskestegssandwichen blev serveret i en briochebolle. I den var der rødkål, agurkesalat, hjemmerørt (mild) sennepsdressing og selvfølgelig flæskesteg med sprøde og salte svær. Agurkesalaten havde en eminent sprødhed og syrlighed. Sjældent, måske aldrig har jeg fået en så velsmagende agurkesalat.

se-lige-koedet-her-stegen-dellen_

Stegen var der meget af, og det var med minimalt fedt. Den var velsmagende og sværene var fantastisk sprøde. En vinder, som skal smages.

forrygende-godt-flaeskestegssandwich-hos-stegen-dellen_

Frikadellesandwich

Frikadellen var, også, hjemmelavet. Ren verdensklasse. Den var også anrettet i en briochebolle. Deri var der rødkål, agurkesalat og hjemmelavet remoulade. Frikadellerne havde ligget i saften fra flæskestegen, hvilket gjorde dem saftige. Det er deller, som de fleste kan lide. De var letkrydrede, meget velsmagende og uden så høj en fedtprocent.

velsmag-for-hver-en-femoere-stegen-dellen_

Rødkålen var mild og spillede godt sammen med den syrlige og sprøde agurkesalat. Friskstegte deller, som i den grad smagte af mere.

frikadellesandwichen-stegen-dellen_

Bollerne er søde og bløde

Til begge sandwich bruges briocheboller fra Panesco. Bollen er ofte der, hvor det går galt. Men ikke her. En blød bolle, der med sin sødere smag skabte kontrast til de salte svær og frikadeller og dannede den perfekte ramme.

menukortet-hos-stegen-dellen-i-aarhus-street-food

Agurkesalaten, et kapitel for sig

Hos Stegen og Dellen laver de selv deres agurkesalat. Der bliver arbejdet med den. Sprødheden er noget af det vigtigste. Agurkesalaten her ligger et døgn i lage, inden den bliver presset, og vi fandt den sprød og helt unik. Der var god balance mellem det sure og søde, og den kan løfte det meste.

 

Du bliver mæt for 50 kroner

Delle Platte hed retten til 50 kroner. Den bestod af en stor frikadelle, rugklapper, remoulade, rødkål og agurkesalat. Alt var hjemmelavet bortset fra brødet, der dog var saftigt og smagte godt. Det var en stor portion. København har Umut og Grisen, og Aarhus har Stegen og Dellen. Tak for det!

delleplatten-stegen-dellen_

Vores mening

Stegen og Dellen er uden tvivl den bedste foodtruck med dansk mad hos Aarhus Street Food. I modsætning til mange af de andre, så er alt hjemmelavet her. Af kokke vel at mærke.

 

Begge sandwich var store. Der var ikke sparet på kødet. Helt igennem en god oplevelse. Det smagte forrygende godt. Dellesandwichen tæsker uden tvivl alt, hvad jeg har smagt indtil nu. Flæskestegen var velsmagende, men det var de sprøde svær, der tog kegler. Alt, bortset fra brød og boller var hjemmelavet. Der bliver arbejdet med tingene, og Stegen og Dellen har fundet en kombination, der passer perfekt.

 

Betjeningen var venlig og tog imod bestillingen med et smil. Der var styr på tingene, og vi fik en snak over disken. Prisen på 60 kroner for sandwich og 50 kroner for platten er svinebilligt. Også alt for billigt i forhold til, hvad mange af de andre boder tager for deres mad. Her er et måltid mad. Vi blev mætte. Stegen og Dellen får en klokkeklar anbefaling herfra. Det er mad lavet med omhyggelighed og respekt. Tak for det!

 

Aarhus Street Food

Ny Banegaardsgade 46
8000 Aarhus C

 

 

 

Del artikel

Andre læser også