ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stjernestøv drysser over madturismen

Af Jan L. Pedersen
Danmark har endnu engang manifasteret sin styrkeposition som gourmetdestination, da der blev uddelt hele 21 Michelin-stjerner til landets restauranter. Det er rekord. I år blev der også givet stjerner uden for København, og det er rigtig godt nyt i en tid, hvor kulinariske rejser og ”food tourism” hitter som aldrig før.

Torsdag den 26. februar dryssede Michelin-stjernerne igen over de danske restauranter. I år blev der både tildelt 18 stjerner i København og tre i Aarhus. Med dette års Michelin-stjerner har Danmark nu skrabet i alt 21 stjerner til sig, og det er godt nyt for den såkaldte foodie turisme. ”Vi ser i dag deciderede foodie turister, som gerne rejser langt for de gode madoplevelser. Samtidig peger de fleste turister på den lokale madkultur som et vigtigt element i rejsen. Man oplever en stor del af landets kultur gennem maden og de forskellige spisesteder,” siger Susanne Nordenbæk, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Hele Danmark kommer på verdenskortet

Sidste år fik 17 danske restauranter i København tildelt Michelin-stjerner. Det nye ved årets stjernestøv er, at de også drysser i Aarhus. Og det er afgørende for, at hele Danmarks gourmetoplevelser bliver mere synlige overfor det internationale publikum.

”Danmark er allerede en gourmetnation med flere restauranter, der både kan bryste sig af en eller flere Michelin-stjerner og samtidig være blandt verdens bedste. Men Danmark er mere end København, og det giver os et endnu stærkere brand, at Michelin-stjernerne nu også bliver uddelt i Aarhus. Dog er der stadig mange fantastiske gourmetoplevelser i provinsen, som har niveauet til Michelin-guiden, så forhåbentlig bliver stjernerne spredt endnu bredere i de kommende år,” Susanne Nordenbæk.

Aarhus har altid haft michelin-niveau

”Michelinstjerner til Aarhus er et enormt boost for byen, og jeg tror ikke, at man kan overvurdere betydningen af dette ift. at tiltrække flere besøgende. Samtidig er det en stor gevinst for Danmark som gourmetnation, og anerkendelsen i Michelinguiden vil helt sikkert skabe vækst også uden for restauranterhvervet, fordi en stor del af omsætningen havner i andre erhverv som hoteller, detailhandel og transport,” siger Susanne Nordenbæk.

Ikke småpenge i gastroturisme

Det anslås, at den såkaldte food tourism i dag beløber sig til svimlende 150 billioner dollars om året på verdensplan. Det er altså et enormt marked, som stadig er i vækst, og hvor det er afgørende, at Danmark holder fast i sin styrkeposition som gourmetdestination, påpeger Susanne Nordenbæk.

”Food tourism er et blevet et kæmpe marked i dag. Danmark kan tilbyde turisterne fantastiske madoplevelser, og der er masser af rum for madtemaer og produktudvikling, som kan betyde, at hele Danmark får del i madturismen. Vi må derfor ikke glemme at opprioritere den internationale markedsføring, hvis vi for alvor skal høste frugterne af vores position som gourmetdestination,” siger Susanne Nordenbæk.

Del artikel