Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Storartet Italiensk takeaway i Åbyhøj

Af Jan L. Pedersen

Italiensk madhule er nok det tætteste vi kommer på en dækkende beskrivelse af Delizioso i Åbyhøj. Umiddelbart er stedet let at overse. Det er lille og ydmygt, men vi har hørt de laver himmelsk Italiensk mad. Maden laver de selv fra bunden, uden noget halvfabrikata. Selv auberginerne griller de selv. Hvis du bestiller en sandwich til sølle 39 kroner, ja, så er brødet helt varm og nybagt. Jeg undre mig over ham Italieneren har slået sig ned i Åbyhøj. Der er mange steder i verden hvor vejret er bedre end i Åbyhøj-:). Håber at få et svar på min undren.

De laver en del glimrende, autentisk italienske retter. Ejeren hedder Nicola Cipullo og kommer oprindelig fra Napoli, men har været i Danmark siden han var 17 år. En venlig, charmerende og gæstfri mand, der gerne fortæller sin historie. Det er tydeligt han er stolt, og brænder for sit lille madsted.

Nicola Cipullo fra Delizioso i Åbyhøj

Sigtet er klart lokalt. Det fremgår af klientellet, der primært består af omkringboende i Åbyhøj. Nicola fortæller der efterhånden kommer en del ikke-lokale kunder for at spise eller henter mad. Det rygtes langsomt at der laves ægte Italiensk mad i Åbyhøj. Annoncekroner er der kun brugt få af. Kunderne kommer af sig selv, men det tog noget tid inden der for alvor kom gang i butikken.

Maden

Vi har spist Fusilli delizioso, Pasta skruer med kalvefilet, oregano, champignon, løg, bacon, hvidvin, tomat/flødesovs. Prisen er kun 65 kroner. for denne ret. Det er store portioner og kvaliteten er i top. Ingen tvivl om råvarerne er friske. Delizioso er blevet et populært takeaway-sted. Det ses meget klart, med alle dem der komme for at hente deres bestilte mad.

Spaghetti con salsiccia er spaghetti med salsiccia pølser, løg, æggeblommer, fløde, parmigiano til 70 kroner. Virkelig kræs og stor smag. Det er ikke sidste gang vi har spiser vi bestiller den ret. De Italienske pølser er godt krydret uden at være for stærke.

Storartet Italiensk takeaway i Åbyhøj

På billedet ovenfor ses pasta med kalvefilet.

Storartet Italiensk takeaway i Åbyhøj

Ovenfor ses en Sandwich med grillet kylling, bacon, salat, tomat, agurk, karry dressing til 39 kroner.

Salame sandwich med Salami, mozzarella ost, artiskokker, pesto, salat, og tomat. Prisen er 39 kroner. Den smagte rigtig godt. Artiskokkerne har en krydret smag, som gør den meget delikate. Pestoen er hjemmelavet og havde en dejlig smag af krydderurter. Vi får virkelig noget for pengene hos Delizioso.

Spaghetti con polpette – Spaghetti med italienske kødboller, tomatsovs, parmigiano til 65 kroner nåede vi også at spise. En rigtig lady og vagabonden-ret.

Storartet Italiensk takeaway i Åbyhøj

Jeg har også spist en Filetto sandwich, den med grillet oksefilet, salat, tomat, agurk, pesto, grillet peberfrugt til 45 kroner. En sandwich i sin egen klasse, som er stærkt vanedannende.

Som noget nyt er Delizioso begyndt at lave Italienske Pizza som supplement til sandwich og pastaretterne. Allerede nu kan ejeren fastslå det er en succes. Køen i butikken en søndag aften er da heller ikke til at tage fejl af. Men Nicola understeger det ikke går ud over kvaliteten, at der er travlt, tværtimod. På ægte sydeuropæisk vis skynder han sig langsomt. Kunderne er tålmodige og ved hvad der venter, så de stresser vel lidt af, mens maden tilberedes. Italienere ligner ikke et folk der kan få stress, i hvert fald ikke hos Delizioso i Åbyhøj.

En helt almindelig Margherita til 60 kroner.

Storartet Italiensk takeaway i Åbyhøj

Maden var utrolig velsmagende til en rigtig god pris. Betjeningen udviste stor imødekommenhed, var høflig og tydeligvis engageret i at give god service. Uden at gøre alt for meget reklame, så overgår madkvaliteten langt dyrere stedet i Aarhus og København.

Vi kan anbefale at besøge Delizioso i Åbyhøj, først og fremmest fordi maden tilberedt fra bunden og valget af råvarer er i orden, man forsøger ikke på nogen måde at springe over, hvor gærdet er lavest. Ud over det er prisen lav, du får virkelig noget for pengene. Eneste minus er der ikke kan sidde så mange at spise, men det er nu også mere et takeaway-sted end det er et spisested.

Delizioso ligger på Silkeborgvej i det centrale Åbyhøj. Der er parkeringspladser lige udenfor døren, så det er let at hente sin mad. Fredag er altid en travl dag. Flere og flere får øjnene op for hvor let og billigt det er at hente maden på Delizioso. Så det anbefales også at du bestiller i god tid.

 

  • Er Delizioso en italiensk madhule? Ja
  • Ægte Italiensk mad? Ja
  • Pasta, kødretter, sandwich og Pizza? Ja
  • Er stedet småt? Ja, der er kun få siddepladser
  • Er priserne fornuftige? Ja, utroligt billigt i forhold til madkvaliteten
  • Laves alt mad fra bunden? Ja
  • Parkeringspladser lige uden for døren? Ja

 

Delizioso
Silkeborgvej 257
8230 Åbyhøj
Tlf. 86 26 36 50
 
Besøg hjemmeside
 
Åbningstider

Mandag fra 12.00 – 21.00 og søndag fra 15.00 – 21.00
[mappress mapid=”30″]

Del artikel

Andre læser også