Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt program: Hollywood-stjernestøv, legendariske musicals og spritny festival

Af Freja Dumont

I dag bliver det omfattende program for den kommende sæson i Musikhuset Aarhus offentliggjort – og der er ekstra god grund til at glæde sig!

Udover at Musikhuset Aarhus kan glæde sig over det spændende program, kan de også fejre det højeste billetsalg i årets første 6 måneder i husets 41-årige historie.

Programmet er spækket med noget for både dansemusen, operavennen, teatertossen, poptøsen, jazzhovedet, legebarnet, podcastjunkien, bogormen og musical-loveren!

Der er med andre noget for enhver smag og mon ikke, der også gemmer sig noget i programmet, som falder i netop din smag?

Vi glæder os blandt andet til at opleve Askepot The Musical med musik af Rasmus Seebach, den amerikanske stjerneskuespiller John Malkovich som morder i musikteaterforestillingen The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer og Danmarks første virtual reality-opera Mortalities, der forener ny og spændende teknologi med opera og fornyr genren.

Se alle højdepunkterne i det nye sæsonprogram her.

Få ungerne væk fra skærmene

Spørger man Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj er Musikhusets nye program bl.a. kendetegnet ved at indbyde til inspirerende fællesskaber for unge som gamle.

Musikhusets store musikfestival for børn, Kazoo, vender bl.a. tilbage og fylder alle husets scener og afkroge med musik for de mindste i alle afskygninger. 

“Kazoo, Musikhusets nye og farverige festival for børnemusik, er et godt eksempel på en måde, hvorpå familier kan samles om sang, musik og dans,” siger Jeppe Uggerhøj.

I efteråret inviterer Musikhuset også til det helt nye koncept Skærmfri Søndag, som giver børnefamilierne et alternativ til livet bag skærmen.

Her får børnene et stærkt kulturfix i godt selskab med alt fra hofteswing, Halfdan og fællessang til musikalsk kæmpemaleri og harmonikasammenstød på programmet, når Jacob Venndt tager sine musikalske venner med til tre formiddage i musikkens tegn. 

”Vi kender det allesammen alt for godt. Hvis vi bliver hængende derhjemme hele weekenden, så tyr børnene til skærmen. Vi vil gerne danne rammen om en skøn formiddag, hvor børnene hygger og får et skud kultur i årerne samtidig med, at de voksne kan mødes til snak og en god kop kaffe,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj. 

Hør nye kunstnere – helt gratis

Også fremtidens stjerner får en fremtrædende plads i programmet, og en af ambitionerne i Musikhuset er at være med til at udvikle musikken.

I den forbindelse fremhæver den kunsteriske chef Afterlive, hvor du på tre udvalgte aftener i efteråret kan slutte din aften i Musikhuset af med at lade dig overraske af bands og musik, du måske ikke kender.

Når den sidste koncert i salene er slut tager en up and coming kunstner nemlig over og giver gratis koncert på caféscenen.         

“Det giver anledning til at tale om den oplevelse, man lige har haft, samtidig med at man får en ny oplevelse sammen.

På den måde skaber vi så mange døre ind til kulturen som overhovedet muligt”, siger Jeppe Uggerhøj. 

Fællesskab og sangglæde i smuk forening

Netop en ny oplevelse sammen kan man også få, når Syng! Syng! Syng! vender tilbage. Ovenstående video viser, hvordan sangglæde og fællesskab blev forenet smukt en onsdag aften i Musikhuset, da der skulle synges Andreas Odbjergs ‘Hjem fra Fabrikken’.

“Det har vist sig, at der har været virkelig stor opbakning til dette projekt. Konceptet er simpelt. Du får teksten til sangen, når du ankommer til Musikhuset og sammen med sanginstruktør Line Groth og tre musikere øver vi os på aftenens hit.

Når vi er blevet rigtigt gode, leverer vi sammen den ultimative opførelse, som vi optager på video. Vi forlader hinanden opfyldt af sangglæde og med en suveræn følelse i kroppen,” siger Jeppe Uggerhøj.

Det koster 50 kroner at være med. Til gengæld giver billetten adgang til en gratis øl, sodavand eller et glas vin. Og ubegrænset sangglæde.

Nyt program: Hollywood-stjernestøv, legendariske musicals og spritny festival

Store stjerner og stjerneskud 

En af de helt store nyheder i programmet er London Symphony Orchestra, der rangerer blandt verdens bedste orkestre.

De er blandt de musikalske højdepunkter i selskab med en perlerække af internationale og danske stjerner som Teitur, Macy Gray, Veronica Swift, Tim Christensen, Guldimund, Tina Dickow og Simon Kvamm.

To af årets publikumsmagneter bliver helt sikkert de store og spektakulære opsætninger Askepot The Musicalog Another Brick in THE WALL part 5.

Kærlighedsklassikeren bliver forvandlet til en magisk popmusical med ny musik af Rasmus Seebach, når Askepot The Musical indtager Store sal. I Another Brick in THE WALL part 5 kan publikum for første gang nogensinde opleve det episke og tidløse album som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen.

Det Kongelige Teater gæster huset med fem forestillinger af deres stærkt anmelderroste og flot opsatte version af Astrid Lindgrens elskede eventyr Brødrene Løvehjerte.

Høj klasse bliver det også, når Folketeatret bringer deres evigt populære musical Skatteøen til Musikhusets Store sal med Sebastians udødelige sange, drabelige pirater og søulke.

Udvalgte højdepunkter

Tosca, Den Jyske Opera – 15.-23. august

Symfoni for havet, Aarhus Symfoniorkester – 31. august og 1. september

Blicher/Hemmer/Gadd – 7. september

Mortalities, Virtual reality-opera – 19.-23. september

Teitur, 20-års jubilæum – 1. oktober

Lydmor med Who Killed Bambi – 4. oktober

Tim Christensen, 20-års jubilæum – 27.oktober og 15. november

Veronica Swift og DR Big Band – 29. Oktober

Guldimund – 11. og 22. november

Duften af Betlehem, Teaterhuset Filuren – 17. november til 22. december

Musikhuset x Grim, Grimfest indtager Musikhuset – 18. november 

Julekoncert med Aarhus Jazz Orchestra med Tina Dickow og stort kor – 26. november kl. 16 og 19

Benjamin Hav & Familien 1/12

Julekoncert med Aarhus Pigekor og Maestra –  3. december

Dance Ballerina Dance, Alban Lendorf og Chris Minh Doky m.fl. – 5. december 

En aften med Hugorm feat. Frank Hvam – 7. og 8. december

Nøddeknækkeren, Den Kongelige Ballet – 29. og 30. december

Another Brick in THE WALL, Part 5, Østre Gasværk Teater –  5.-20. januar

The Infernal Comedy, med John Malkovich – 13. januar

Black Voices, med Caroline Henderson, Iris Gold, Barbara Moleko, Karen Mukupa og Nabiha – 19. januar   

Mongrel, Dansk Danseteater  7. februar

Cohen – en hyldestkoncert, med Sten Jørgensen, Claus Hempler, Signe Svendsen, Bjørn Fjæstad, Mike Andersen samt Sara Indrio – 8. februar

Brødrene Løvehjerte, Det Kongelige Teater – 29. februar – 3. marts

Black Panther in Concert, med Aarhus Symfoniorkester – 15. og 16. marts

Skatteøen, Folketeatret – 23. og 24. marts

Askepot The Musical – 17. april – 19. maj

London Symphony Orchestra – 28. april

GÅ PÅ OPDAGELSE I HELE PROGRAMMET HER.

Nyt program: Hollywood-stjernestøv, legendariske musicals og spritny festival

Ny festival og smørrebrød til klassisk musik

Programmet byder også på masser af unge talenter og nye eksperimenter. Et af dem er et nyt samarbejde med Grim Festival bliver til en helt særlig endagsfestival i Musikhuset.

Festivalen holder normalt til på en gård i aarhusforstaden Brabrand, men til november tager Grim den hyggelige gårdstemning med, når de laver total takeover på Musikhuset til en dag med masser af spændende musik.

Indenfor den klassiske musik byder Aarhus Kammermusikfestival på dansk musiklivs bedste unge musikere i selskab med internationale stjerner.

Til Musikhusets nye initiativ Appetitvækker er der smørrebrød og klassisk musik på menuen, når de mest erfarne musikere folder sig ud sammen med de absolut bedste unge talenter i uformelle rammer.

Alle arrangementer for den kommende sæson er i dag blevet offentliggjort på Musikhusets hjemmeside, og sæsonmagasinet rammer 110.000 østjyske postkasser. Offentliggørelsen sker efter et halvår, hvor Musikhusets billetsalg er hele 18 % højere end i 2019, som er det hidtidige rekordår.   

Del artikel

Andre læser også