Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Strandsport om vinteren: Byens første beachdome åbner snart

Af Freja Dumont

Regn og kulde er ingen hindring for at kaste sig i sandet og spille beachvolley, beachhåndbold eller anden sandsport.

I hvertfald ikke fra fredag den 20. januar, når Aarhus Beachvolley Club åbner deres nye beachdome, der er den første af sin slags i Aarhus og som giver nye muligheder for sandsport hele året.

”Det er en fantastisk måde at gøre det muligt at dyrke sandsport hele året. Beachdomen giver aarhusianerne en god mulighed for at dyrke et aktivt liv og sunde fællesskaber hele året. Det skriver Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Den giver plads til både eliten og bredden, og samtidig er den resultatet af en hel masse frivillige, der har knoklet for en drøm, i mange år,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

En kæmpestor sandkasse

Kultur og Borgerservice har bakket op om projektet med en kommunegaranti, og klubben har over to omgange fået bevilget tilskud på i alt 1.292.756 kr. fra Anlægspuljen til forenings- og fritidsfaciliteter. Projektet er desuden støttet af flere fonde.

Beachdomen er ikke en almindelige hal, men en airdome, der holdes oppe ved, at der konstant blæses luft ind. Domen har sand over hele gulvet.

Beachdomen ligger ved Vestereng på et areal, som Aarhus Kommune ejer ved Vestereng Idrætszone (tidl. Aarhus Firmasport).

Indvies på fredag

Der er plads til fire beachvolleybaner eller to beachhåndboldbaner. Arealet ligger i nær tilknytning til klubbens eksisterende udendørsbaner, og klubben har en aftale med Vestereng Idrætszone om at benytte deres omklædning, cafeteria og parkeringspladser.

”Beachdomen er en drøm, der er gået i opfyldelse for os efter mange års frivilligt arbejde. Vi er nu blevet enhelårsklub, og det giver os mulighed for at tiltrække og fastholde flere medlemmer af klubben.

Samtidig har vi tiltrukket nogle af Danmarks bedste spillere, der satser internationalt med base i Aarhus,” siger formanden for bestyrelsen i Aarhus Beachvolley Club, Mie Kjer Thomsen.

Klubben har desuden indgået samarbejde med en række lokale samarbejdspartnere om at bruge beachdomen, bl.a. skoleelever og strandhåndbold foreninger.

Beachdomen indvies fredag den 20. januar kl. 15.15-17.00, hvor der er taler fra rådmanden for Kultur og Borgerservice, konkurrence og beachvolley. Det er på Paludan Müllers Vej 110, 8200 Aarhus N.

Del artikel

Andre læser også