Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

STREET COFFEE i Vestergade – Råt og hyggeligt på én gang.

Af Jan L. Pedersen

Byens Spiseguide kom forbi og fik en snak med en af de tre ejere af de to Steetcoffee kaffebarer i Aarhus. Vi har flere gange stoppet op, og fået os en snak og en kop kaffe hos Steetcoffe, enten i Vestergade eller i Brammersgade. Kendetegnet er små og hyggelige kaffebarer med den rå indretning og de mange forskellige mennesker. Kaffen er velsmagende og blandt den bedste i byen.

STREET COFFEE i Vestergade - Råt og hyggeligt på én gang.

Resume

  • God humor – altid et hav af spændende folk
  • Jordnær og direkte facon – man føler sig hjemme med det samme
  • Gode og åbne diskussioner
  • Gratis internet og aviser
  • Billige priser og en god kvalitet
  • Priserne starter ved 18 kroner for en espresso
  • Godt bud på en stamkaffebar
  • Nybagt brød og vinylplader på pladespilleren

 

Mottoet er klart, “Gourmet kaffe lavet af entusiaster med personlighed”. Vi gør ikke os selv til verdensmestre, men prøver at give folk en rigtig god oplevelse og en god kop kaffe, med eller uden vinyl på pladespilleren. Sådan lød den ene af ejernes svar på, hvad kaffebaren var for en størrelse. Det er da en vision der er til at forstå. Folk føler sig velkomne og udnytter den plads der er, både indendørs og ude på fortovet. Dog er der klart flest der tage kaffen med sig på sin vej videre i byen, men man er altid velkommen til at sidde og drikke sin kaffe i kaffebaren. Nybagt brød, croissant og kage er fast tilbehør til kaffen.

STREET COFFEE i Vestergade - Råt og hyggeligt på én gang.

“Vi vil gerne være originale på vores egen måde – det giver god synergi og med to kaffebarer, men det er også en del mere at se til”, siger den ene ejer. Priserne er fair og på ingen måde dyre. Du får virkelig kvalitet for pengene, men også i den grad en oplevelse. Der er en tre – fire forskellige typer espresso. Der er en speciel Latte med hasselnød, vanilje eller karamel, som er et godt bud på en anderledes kaffe, som selv folk der ikke er vilde med kaffe godt kan lide.

 

“Det skal være hyggeligt, vi er helt nede på jorden og vil bare gerne sørge for, at vores gæster får god service og kaffe” forsatte den ene ejer. En af gæsterne jeg snakkede med kunne ikke helt undvære sin Steetcoffee på vej til arbejde. Kaffen på hendes arbejde var ufattelig dårlig og hvis ikke hun havde fået sin daglige kaffe med fra Steetcoffee, havde hun svært ved at finde ro til at passe sit arbejde. Så man kan da sige, at det er en god investering for hende i en kop ordentlig kaffe. Et andet plus ved kaffebaren er man bare selv kan sætte en Lp på pladespilleren, og kommer i bedre humør til sin ynglingsmusik. Udvalget af Lp’er er pænt stor.

STREET COFFEE i Vestergade - Råt og hyggeligt på én gang.

Der er fri internet og en masser gratis aviser man kan læse sammen med kaffen og snakket med de andre mennesker i baren. Det betyder blandt andet at der kommer mange studerende som sidder og snakker, eller arbejder lidt på nettet i mens de drikker kaffe.

 

Stemningen er er meget lig med en sydeuropæisk stamcafé eller kaffebar. Der er altid tid til snak og betjeningen er altid meget oprigtig. Flere af kunderne kender hinanden og det giver en god stemning at alle er velkomne til at blande sig i snakken. ikke noget snobberi her – helt nede på jorden. Vi har efterfølgende været der to gange og drukket en hel del mere kaffe.

Stamkunder er der efterhånden blevet en del af, men der er plads til flere. Streetcoffee i Vestergade er hip ligesom gaden efterhånden er blevet. Det ses tydelig, at hvis der er godt vejr, ja, så sidder der en mindre hær udenfor på fortovet og drikker kaffe på små bænke, stole og kasser.

 

Kaffen er specielt udvalgt, og flere af ejerne har før arbejdet med kaffe og har erfaring med kaffebarer i London, og har derigennem fåret de rigtige kontakter til unikke og specielle kaffebønder i Afrika.

Hvis du mangler en stamkaffebar, eller blot en god kop kaffe – så er Steetcoffee et godt bud. Kig ind og se om du kan finde en plads, en Lp eller en avis. Hvis du bliver skuffet over  kaffen og betjeningen, så giv gerne os skylden. Dog er vi endnu ikke blevet skuffet over kaffen hos Streetcoffee og er ret overbevist om at du heller ikke bliver det.

STREET COFFEE i Vestergade - Råt og hyggeligt på én gang.

Hvis du ser små kaffescortere rundt i bybilledet med Steetcoffee på, ja så kan du trygt købe din kaffe der, da de også er en del at kaffekonceptet. Stor ros fra os og en varm anbefaling.

 

STREET COFFEE
Vestergade 52
8000 Aarhus C
Telefon 61 69 05 80
Mail: info@streetcoffee.dk
www.streetcoffee.dk
 
 

Del artikel

Andre læser også