Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hurtigfærge påsejler mole: Giver stribevis af aflysninger

Af Freja Dumont
Foto: Molslinjen/PR
Foto: Molslinjen/PR

Kraftig regn og vindstød af storm- og måske endda orkanstyrke. Det er, hvad vi kan forvente os af denne tirsdag d. 8. august. Og det voldsomme vejr påvirker trafikken flere steder.

Uvejret har bl.a. resulteret i, at en af Molslinjens færger er sejlet med spidsen ind i molen ved havnen på Sjællands Odde. Det skriver Jyllands-Posten, som har været i kontakt med kommunikationschef for Molslinjen. 

“Express 3, som er en af vores hurtigfærger, har været i berøring med molen ved Odden. Af rutinemæssige årsager skal Søfartsstyrelsen påse skibet, før det kan sejle igen,” siger Jesper Maack til Jyllands-Posten.

“Jeg vil tro, at påsejlingen skyldes vejrforholdene, men jeg er ikke 100 pct. sikker,” siger han til mediet.

Ingen er kommet til skade og alle passagerer har forladt færgen. Ulykken har dog resulteret i flere aflysninger af afgange fra Aarhus.

Det drejer sig om afgangende kl. 8.20, 9.20 og 11.00. En tredje færge ligger i ly for vejret på Djursland, da den ikke kan ligge til kaj ved Sjællands Odde. 

Stribevis af aflysninger i togtrafikken også

DSB kører også med færre tog i hele landet som følge af det kraftige blæsevejr. Nogle ruter er helt aflyste.

“På grund af det kraftige blæsevejr planlægges tirsdagens trafik med færre tog end normalt. Vores planlæggere arbejder på at udarbejde og iværksætte en robust køreplan, vi kan følge i morgen,” skriver DSB på deres hjemmeside.

InterCity-tog mellem København H og Aalborg kører som normalt, mens InterCityLyn+ mellem CPH Lufthavn og Aarhus H ikke kører. På samme måde kører regionaltog mellem Fredericia og Aarhus H heller ikke.

Rejseplanen og dsb.dk opdateres løbende, så hold dig orienteret inden du tager afsted.

Del artikel

Andre læser også