Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Studerende i Aarhus? Derfor skal du huske a-kassen!

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Som studerende er det altid en rigtig god idé at være medlem af en a-kasse – men hvordan kan det lige være? Læs med her, hvis du vil vide mere om a-kasser for studerende.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en såkaldt arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk støtte, hvis du bliver ledig efter end uddannelse. Der er dog også flere andre fordele ved at være medlem af a-kasser for studerende. Du skal dog være opmærksom på, at det er vigtig at melde sig ind inden du er færdiguddannet. Som studerende får du nemlig gratis medlemskab hos langt de fleste a-kasser, og det giver derfor god mening at melde sig ind med det samme. Hermed får du nemlig ret til dagpenge, den dag du er færdig på studiet, hvis du ikke har fundet et job.

Derfor skal du melde dig ind

Fordelene ved at være medlem af en a-kasse for studerende er mange. For det første er det jo dagpengeretten, som sikrer, at du kan dagpenge, hvis du bliver ledig

Yderligere, så er det også en god idé at have en a-kasse, hvis man gerne vil have et større netværk. Dette kan være en stor hjælp, hvis man gerne vil finde et nyt job, eller hvis man har brug for rådgivning omkring jobsituationen.

Derudover, så er det også en god idé at være medlem af en a-kasse for studerende, da de typisk har flere forskellige services, som kan være gavnlige for den enkelte – eksempelvis tilbyder mange a-kasser tilbyde kurser og andre former for uddannelse, hvis man skulle få brug for det.

Endelig, så er det også ofte billigere at være medlem af en studerende a-kasse end ikke at være det – især hvis man tager højde for de forskellige services, som de fleste a-kasser tilbyder.

Sådan melder du dig ind i en a-kasse

Når du har fundet den rigtige studerende a-kasse, kan du enten ringe eller sende en e-mail til dem for at høre nærmere om deres vilkår for medlemskab. Herefter vil de sende dig et medlemsskabspapir, som du skal udfylde og returnere til a-kassen. Du kan også vælge at melde dig ind online på deres hjemmeside, hvor du blot skal oplyse dine personlige informationer.

Det er også som regel sådan, at man skal igennem nogle foredrag fra en a-kasse for studerende, når man lige er begyndt på en uddannelse. Dette er en god mulighed for at høre mere om den specifikke studerende a-kasse, og her kan man også ofte blive meldt ind med det samme.

Del artikel

Andre læser også