Styrk samarbejdet med teambuilding
Teambuilding er et fænomen, som de seneste par årtier har sneget sig ind på de danske arbejdspladser, og overalt i landet, såvel Aarhus som Allinge, arbejdes der med ved teambuilding at styrke samarbejdet i virksomhederne. Her ser vi nærmere på hvad teambuilding er, og hvad det kan bruges til, så læs med, hvis du er leder og ønsker at bringe dine medarbejdere tættere på hinanden.
Netop samarbejde kan betyde meget for dels bundlinjen i virksomhedens regnskab, men også i form af bedre trivsel hos medarbejderne og dermed mindre risiko for at disse rejser, og der dermed skal rekrutteres og oplæres nye, hvilket ofte er forbundet med store omkostninger.
Styrk samarbejdet
Men hvad er teambuilding egentligt? Ordet indikerer noget med at bygge et hold, og det er netop det, der er tale om, nemlig at tømre medarbejderne sammen. Teambuilding i Aarhus og andre steder kan dreje sig om en række forskellige aktiviteter lige fra afrikansk trommesession eller orienteringsløb til sejlads eller golf. Formålet er at få de ansatte til at arbejde bedre sammen og at lære hinanden bedre at kende og på den måde at styrke samarbejdet i det daglige.
Når man som leder skal vælge, hvilken type teambuilding der skal arrangeres, må man have alle medarbejdere i tankerne, for det er af stor vigtighed, at aktiviteten ikke overskrider folks grænser. Mennesker er som bekendt meget forskellige, så det gælder altså om at finde noget, hvor alle kan føle sig trygge og få en god oplevelse.
Øget trivsel og bundlinje
Grunden til, at så mange virksomheder vælger at investere i teambuilding, er, at netop medarbejdernes evne til at arbejde sammen har så stor betydning for virksomheden. Der kan være mange penge at hente, når de ansatte arbejder bedre sammen, for da øges effektiviteten og dermed indtjeningen. Også det faktum, at når man har en bedre forståelse for hinanden, kan det blive en bedre oplevelse at gå på arbejde, og man vil opleve en større trivsel blandt medarbejderne, som i sidste ende kan være med til at afgøre, om de vil arbejde der eller finde sig et andet job.
Fra de mindste til de største
Alle virksomheder, næsten uanset størrelse, kan have glæde af teambuilding. Selv den lille afdeling på fire mennesker kan få noget ud af rive en dag ud af kalenderen og tage på gokartbanen, og der er således ingen egentlig grænse for, hvem der kan tage på teambuilding. I mange tilfælde vil det være en fordel at tage af sted afdelingsvis, således at det er de kolleger, man arbejder tættest sammen med, der foretager sig noget sammen. Det kan dog også være en mulighed at tage på teambuilding på tværs af afdelinger, hvis disse har brug for at styrke samarbejdet og få en større forståelse for hinandens arbejdsområder.
Der er altså flere gode grunde til at se på, om ens virksomhed eller afdeling kan have glæde af et teambuildingarrangement. Efter nu snart to år med mildt sagt alternative arbejdsformer på grund af Coronapandemien kan det være værd at overveje for igen at ryste folk sammen og indlemme nye kolleger i fællesskabet.