Vild restaurant på 13. etage: Michelin-restauranten, Substans, flytter til Aarhus Ø
Den aarhusianske Michelin-restaurant Substans flytter til Aarhus Ø, hvor de fra maj 2020 åbner restaurant i toppen af Pakhusene Etape 2.
Siden 2005 har René og Louise Mammen serviceret gæsterne i Restaurant Substans i Frederiksgade, men fra maj 2020 vil parret slå dørene op til en ny Restaurant Substans på Aarhus Ø. I 2015 blev deres gastronomi og gode service belønnet med en Michelin-stjerne.
Udsigten er uden for kategori
”Vi glæder os helt vildt til at skulle være iværksættere igen, og især fordi, at vi i dag har 15 års erfaring at trække på. Lokalerne på toppen af Pakhusene på Aarhus Ø er helt ideelle for os, da vi får langt mere plads end i vores nuværende lokaler, og dermed også langt flere muligheder for at udvikle vores restaurant på alle områder. Samtidig bliver udsigten for gæsterne i restauranten utrolig smuk med view ind over Aarhus C og helt til Samsø, en location der skriger på en virkelig god restaurant,” fortæller Louise Mammen om baggrunden for flytningen.
Fælles fredagsbar
I de nye lokaler bliver der plads til 25 spisende på 13. etage og 60 på 12. etage, og restauranten får mulighed for at afholde selskaber, da etagen under restauranten også bliver tilgængelig for Substans. Her vil der blive indrettet en lounge, som lejerne kan benytte til mødelokale og opholdsrum. På den måde kan virksomhederne hver især nøjes med at leje færre m2 og i stedet deles om de kvadratmeter, som man ikke har brug for hver dag. Om aftenen og i weekenden flyder loungen så sammen med Substans’ restaurant og kan rumme mindre selskaber, og hver fredag vil der være fredagscafé for bygningens lejere.
Ikke “kun” en Michelin-restaurant
”Siden 2005 har vi arbejdet på at komme i toppen af dansk gastronomi, og det er lykkedes. Nu er tiden kommet til at rykke os et ekstra skridt, og det kan den nye restaurant bidrage med, samtidig med at vi holder fast i de visioner, som vi har bygget Substans på. Den ånd og stemning, som Rune Kilden og Stine Hindby har lagt ind i Pakhusene passer perfekt med de værdier, vi også lever efter, altså en ’nede på jorden stemning’, hvor der skal være plads til alle, mangfoldighed og en stor passion for det vi laver. Jeg glæder mig til at kunne udvide vores koncept, så vi ikke bliver så låst på KUN at drive Michelin-restaurant, men også får mulighed for at åbne restauranten til brunch, frokost og diverse selskaber, så flere typer gæster kan få glæde af de unikke rammer Pakhusene skaber,” forklarer René Mammen.
Sublim mad på toppen
De fremtidige planer er lavet i tæt samarbejde med byudvikler Rune Kilden og Stine Hindby. ”Når man besøger Substans som gæst, så mærker man den meget uformelle stemning, der samtidig parres med en sublim madoplevelse. Den kombination passer perfekt ind i det miljø, som vi forsøger at skabe i Pakhusene, så vi glæder os til at Substans kan bidrage til at styrke oplevelserne på Aarhus Ø,” siger Rune Kilden.
Restaurant Substans flytter ud af deres nuværende lokaler i foråret 2019, og man håber, at mange gæster vil kigge forbi til en sidste runde i de gamle lokaler.
”Vi har valgt at afstå vores nuværende lokaler i foråret 2019, så vi har god tid til at planlægge, hvordan de nye lokaler og konceptet i Pakhusene skal indrettes. På den måde får vi masser af tid til at udvikle og forberede os f.eks. i test køkkenet på ”Pondus”, hvor vi planlægger, at flere af disse ting vil kunne opleves lejlighedsvis som pop up eller ved andre arrangementer. Vi vil gerne slutte vores tid i Frederiksgade godt af, så fra januar vil man i hverdagene kunne besøge os som en ala carte restaurant, hvor man må plukke i alle retterne fra den store menu. Derved kan man smage, lige hvad man ønsker, og måske gøre sit Michelin-besøg lidt mere hverdagsagtigt,” siger René Mammen.
Pondus fortsætter
Det næste år skal desuden fyldes ud med alle de aktiviteter, som der ikke er nok tid til i dag, når man driver to restauranter. ”Vi har netop købt en foodtruck, som er en del af et cateringkoncept, hvor vi tilbyder alt fra havefest til private dining. Den er indrettet, så vi kan lave gourmetmad i den, og vi har tænkt, at den også skal være testkøkken i forhold til at afprøve nye retter, som vi kan servere til folk fra foodtrucken,” siger René Mammen. Derudover tilbyder ejerne bag Substans i ventetiden private dinning og en stribe andre tiltag
Substans’ lillebror, Restaurant Pondus på Åboulevarden, bliver ikke berørt af flytningen, den vil fortsætte sit helt eget liv som hidtil.
Fakta:
Substans er etableret i 2005 af René og Louise Mammen
I 2015 modtog Substans en Michelin-stjerne
Maj 2020 åbner Substans på Aarhus Ø i toppen af Pakhusene Etape 2
René og Louise Mammen ejer også Restaurant Pondus på Aaboulevarden.