ANNONCE
Succesen bliver udvidet i år: Aarhus får flere sommergågader
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Succesen bliver udvidet i år: Aarhus får flere sommergågader

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

Succesen med sommergågader i Aarhus bliver udvidet.

Rådmand Bünyamin Simsek håber, at det kan være med til at skabe omsætning for nogle byens beværtninger, der har være hårdt ramt under coronakrisen.

Fra og med på onsdag den 21. april kan gående bevæge sig mere frit rundt i flere af byens gader i det centrale Aarhus.

Graven, Klostergade og en del af Vestergade var også sidste år sommergågade, og nu bliver strækningen af Vestergade fra Grønnegade til Emil Vetts Passage også inddraget.

”Sommergågader giver mere liv i midtbyen og attraktive og hyggelige byrum og bymiljøer understøtter samtidig erhvervslivet i gaderne. Og det har vi endnu mere brug for i år, hvor beværtningerne ikke har haft indtægter i flere måneder.

Jeg håber, at aarhusianerne vil bakke op og støtte initiativet og restaurationsbranchen,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Sommergågaderne bliver markeret med kæmpe kummer med planter, blomster i gaderne, grafik på belægningen og skiltning.

De fysiske ændringer markerer, at al færdsel i gaderne frem til 1. november er på fodgængernes præmisser.

Tiltaget skal gøre de populære gader endnu mere attraktive for lokale og turister, og efter et par succesfulde år med forsøg i først Graven og senere Klostergade og en del af Vestergade bliver forsøget nu forlænget til i første omgang udløbet af 2022, så restauratørerne har større sikkerhed for at få deres investering i udendørs inventar hjem.

Lavpraktisk bliver gaderne ændret til gågade med kørsel tilladt. Det betyder, at der stadig er adgang for biler og cyklister, men hastigheden bliver sat til maksimalt 15 km/t.

Trafikanterne skal vise hensyn til hinanden og indordne sig på fodgængernes præmisser. Samtidig får de erhvervsdrivende lov til at opstille plantekummer, gadestativer, borde og stole til gæsterne på fortovene og noget af vejarealet.

Grundet indkøb og opstilling af kummer mv. bliver strækningen af Vestergade fra Grønnegade til Emil Vetts Passage først inddraget til sommergågade 29. april.

Del artikel