Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Succesrig løbefest i Aarhus: Helt speciel verdensrekord blev slået

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Motion
Foto: Aarhus Motion

Mere end 10.000 deltagere havde snøret løbeskoene og fejrede at tre års halvmarathontørke endelig var slut, da den niende udgave af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon blev afholdt.

En ny rute, en kæmpe folkefest og en tilbagevenden til hverdagen, var hvad der var på menuen for de tusindvis af løbere og endnu flere tilskuere i Aarhus denne anden søndag i juni.

Efter to coronaaflysninger i træk kriblede det i løbeskoene, og det kunne mærkes, da Aarhus blev omdannet til én stor løbefest.

Succesrig løbefest i Aarhus: Helt speciel verdensrekord blev slået
Foto: Aarhus Motion

En orm, en panda og en ishockeyspiller løber et halvmarathon…

Det kan lyde som starten på en klassisk ”… går ind på en bar”-joke, men det er faktisk et udsnit af alle de skøre, sjove og vanvittige udklædninger, der var at finde i feltet til årets løb.

Som om et halvmarathon ikke er hårdt nok i sig selv, så var der nemlig flere deltagere, som tog løbeuniformen til et helt nyt niveau.

Anne Sophie Krog Pedersen og tre af hendes venner satte sig for at slå en verdensrekord i at løbe et halvmarathon i ét og samme kostume.

Med navnet ’Tusindbenet’ havde de fire løbere valgt at trække i et ormekostume (så de vel at mærke alle fire hang sammen!) og gennemføre de 21.097 kilometer på under 2 timer og 36 minutter, som var den hidtidige rekord.

”Folk er glade, man er med til at sprede god stemning, og det er bare en sindssygt god oplevelse,” fortæller Anne Sophie Krog Pedersen.

Hun og resten af ’Tusindbenet’ lykkedes med at slå rekorden, og endda ganske eftertrykkeligt. De fire sammenhængende løbere kom i mål efter 1 time og 41 minutter.

En panda, en bjørn, et græskar, og en snemand gennemførte også Bestseller Aarhus City Halvmarathon, mens to spillere fra Aarhus Ishockey Klub havde iført sig fuld ishockeyuniform – dog uden skøjterne – for at både sætte fokus på klubben og for at samle ind til De Danske Hospitalsklovne.

Succesrig løbefest i Aarhus: Helt speciel verdensrekord blev slået
Foto: Aarhus Motion

En saltomortale for muskelsvind

Anders Dissing og hans fem medløbere havde fået den vilde idé, at de ville lave en saltomortale for hver kilometer ude på ruten.

Under navnet ’Hop for Muskelsvind’ holdt de deres ord og lavede 21 saltomortaler, selvom det medførte flere kramper og nogle mildt sagt ømme ben.

”Det startede i 2010, hvor min kammerat og jeg lavede 1.001 stående baglændere på en aften, og så kom jeg på den tanke, at jeg kunne løbe et marathon og lave en stående baglænder for hver kilometer” fortæller Anders Dissing.

I maj kunne han for tiende gang lave saltomortaler igennem det københavnske marathon, og sammen med sit hold ’Hop for Muskelsvind’ gennemførte han Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2022 i tiden 2:25:03.

Succesrig løbefest i Aarhus: Helt speciel verdensrekord blev slået
Foto: Aarhus Motion

Klar til jubilæumsløbet i 2023

”Endelig! Endelig kunne vi afvikle det igen!” Eventchef for Aarhus Motion, Jeanette Boye Sørensen, var yderst tilfreds med dagens arrangement efter to år med skuffelser og aflysninger.

”Det har været en rigtig, rigtig fed dag i Aarhus. Der har været liv i gaderne hele vejen rundt. Deltagerne kom tilbage med smil på læberne og sagde: ’sikke en opbakning derude’. Det har været fantastisk.”

Årets BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon var den 9. udgave af den aarhusianske løbefest, og ruten bød på hele fem nye kilometer for løberne, så der var også masser af nye oplevelser til de mange deltagere, der har løbet det aarhusianske halvmarathon tidligere.

Succesrig løbefest i Aarhus: Helt speciel verdensrekord blev slået
Foto: Aarhus Motion

Det var sjette gang, Bestseller var med som hovedsponsor og modetøjsvirksomheden har netop forlænget den aftale, så det også hedder Bestseller Aarhus City Halvmarathon i minimum de næste to år.

”Vi har en meget stor forankring i Aarhus og er rigtig glade for at være her. Så at vi kan finde nogle ting, vi kan være fælles med byen om, det er en kæmpestor ting for os.

Så det var ikke så svær en beslutning for os at forlænge det rigtig gode samarbejde, vi har,” lød det fra Bestsellers kommunikationsdirektør Kasper Reggelsen, inden han selv begav sig ud på de aarhusianske veje iført løbetøjet.

To nye vindere

De øverste pladser på både herrernes og kvindernes vinderpodie blev indtaget af to nye navne. Jacob Sommer Simonsen fra AGF Atletik var dagens hurtigste, da han forcerede de 21.097 kilometer i tiden 1:06:38, præcis ét minut hurtigere end Michael Jensen (AGF) og Rune Bækgaard (AGF).

Hos kvinderne var det også en AGF-løber, der kom først over stregen. Sara Schou kom i mål i tiden 1:19:04, og henviste klubløse Sophie Junge til andenpladsen, mens Diana Sloth Nielsen (Capra Triathlon) blev treer.

Tjek alle tider her.

Del artikel

Andre læser også