Trist nyt: Populært surdejsbageri lukker

Det seneste år med inflation og skyhøje elpriser har kostet mange konkurser i det aarhusianske, men det er ikke alle lukninger, der kan tilskrives de svære tider.
For surdejsbageriet Gærda, der åbnede i efteråret 2021, er situationen helt modsat.
Bageriet er simpelthen blevet for stor en succes til, at ejer Charlotte Andersen vil drive det videre. Derfor lukker Gærda, inden denne uge er omme.
“Jeg har taget en stor beslutning for Gærda. Efter 1,5 år med fuld fart på har jeg besluttet at lukke bageriet.
Jeg har elsket at bage til jer, og jeg har ført drømmen om at åbne et mikrobageri ud i livet,” skriver hun i et Facebookopslag.
Sidste åbningsdag i denne uge
Efter Gærda slog dørene op på Jelshøjvænget i Højbjerg, har mikrobageriet opnået en stor fanskare.
Derfor er bageriet kommet godt igennem energikrisen og tiderne med høj inflation, og ifølge Charlotte Andersen er Gærda stadig en ‘sund fornuftig forretning’.

“Forretningens vækst har dog overgået min vildeste fantasi, og jeg har måtte evaluere på min oprindelige drøm. Jeg ville have mere tid med min familie og mere frihed.
Gærda har givet mig SÅ meget, men bestemt ikke mere tid med familien. Derfor er Gærdas sidste åbningsdag lørdag d. 29. april 2023,” skriver hun videre i førnævnte Facebookopslag.

Bageriet såvel som dets surdej er opkaldt efter Charlotte Andersens farmor Gerda.
Hvad: Gærda lukker
Hvor: Jelshøjvænget 9 i Højbjerg
Hvornår: Sidste åbningsdag 29. april
Surdejsbageriet er åbent tre dage om ugen; torsdag og fredag fra klokken 7.00 til 16.30 og lørdag fra klokken 7.30 til 12.00.
Som nævnt har Gærda sidste åbningsdag på lørdag.

Du kan altså stadig nå at kigge forbi Jelshøjvænget 9 i Højbjerg og smage stedets lækre brød og kager en sidste gang.