ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Surdejsbowl og -pizza på menuen: Lille italiensk caféunivers åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

Aarhus er blevet beriget med endnu et lille stykke Italien – for den 1. januar slog nye Café Mood dørene op på Sønder Allé .

Den lille hyggelige cafés menukort byder hovedsageligt på vores livret fra det støvleformerede land – pizza!

Men du finder også andre spændende ting på menuen, herunder en hjemmebagt surdejlsbowl med chili con carne, lækre italienske sandwiches og forskellige salatbowls.

Vi besøgte den nye café for at smage på sagerne.

Surdejsbowl og -pizza på menuen: Lille italiensk caféunivers åbnet i Aarhus

Hos Café Mood finder du ikke et kæmpestort menukort med pizzaer, som er proppet med ananas, kebab eller oksekød.

Her laves pizzaerne i den ægte italienske ånd og med kvalitetsråvarer såsom salsiccia (italiensk pølse), bresaola (okseindelår) og trøffelolie m.m. importeret direkte fra Italien.

Hemmeligheden bag en ægte god pizza er – udover fyldet – naturligvis pizzabunden.

Vi har alle oplevet at få en pizza, hvor bunden enten var alt for hård og tyk eller omvendt for våd og slasket.

Men hos Café Mood har de ramt, hvad vi vil kalde den perfekte pizzabund. Sprød, luftig og ikke for tyk – uden at være slatten.

I følge stedets kok skal svaret på den gode pizzabund findes i, at de bruger tre forskellige slags økologisk mel i deres surdej herunder en hvede-, rug-, og fuldkornsmel.

Surdejsbowl og -pizza på menuen: Lille italiensk caféunivers åbnet i Aarhus

Vi var sultne og valgte at gå med stedets nummer 10. En MOOD Speciale Meat Lover med tomatsauce, mozzarella, bresaola (okseinderlår), parmaskinke, pancetta (bacon) og meatballs.

Umiddelbart lyder det som en tung sag – men på grund af den lette og luftige pizzabund samt de kvalitetsrige og velafvejede råvarer lå den slet ikke tungt i maven, som man kunne tænke.

Man kunne med andre ord smage, at der var tænkt over sammensætning af råvarerne og at det var en kvalitetssurdej. Og skal man skille sig ud blandt det kæmpestore udvalg af pizzaer, der findes i Aarhus, kræver det også, at man gør dét ekstra.

Surdejsbowl og -pizza på menuen: Lille italiensk caféunivers åbnet i Aarhus

Noget andet der også fangede vores opmærksomhed på menukortet var stedets hjemmelavede surdejsbowl med chili con carne.

Her bliver chili con carnen serveret i en ”brødskål”, som kan spises – what’s not to like?

Et koncept som oprindeligt stammer fra Østeuropa, og som sidenhen er blevet populært i den amerikanske by San Fransisco.

Spørger du os, er der god grund til, at det også skulle blive en ”ting” i Danmark. Hos Café Mood kunne de i hvert fald finde ud af at lave en chili con carne med bid i, uden at den blev alt for stærk.

Og i kombination med den nybagte bolle, som måltidet blev serveret i, var der ikke et øje tørt. Virkelig lækkert og et godt valg, hvis man gerne vil prøve noget lidt anderledes.

Surdejsbowl og -pizza på menuen: Lille italiensk caféunivers åbnet i Aarhus

Sidst men ikke mindst bliver vi altså også lige nødt til at slå et slag for stedets sandwich!

Den er især værd at nævne for tykkelsen på brødet. For i forhold til meget andet sandwichbrød, var dette forholdsvist tyndt, hvilket virkelig var rart, da der på den måde var bedre plads til at smage på de lækre ingredienser, som sandwichen var fyldt med. Og den hjemmelavede dressing var lige prikken over i’et.

Stedet byder på tre varianter, hvilket gør valget overskueligt: parma, kylling eller okseindelår.

Disse sandwiches er virkelig en anbefaling værd, og for 60 kroner vil vi næsten vove at påstå, at du ikke finder det billigere med den gode kvalitet in mente.

Det hele kan du naturligvis skylle ned med italienske sodavand, øl som Peroni og Moretti samt gode italienske rød- og hvidvine. Du kan både sidde i den lille café, som har plads til 16 siddende gæster eller bestille din mad hjem.

Kunne du tænke dig at smage på det lækre udvalg hos byens nye italienske café, kører de mandag den 10. og tirsdag den 11. januar et åbningstilbud, hvor du kan få deres pizzaer for kun 59 kroner.

Onsdag den 12. og torsdag den 13. januar kan du smage Café Moods surdejsbowl med chili con carne for kun 50 kroner.

Se selv stedets menukort her.

Hvad: Café Mood
Hvor: Sønder Allé 34

Del artikel