Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Svalegangens scene for alt og endnu mere

Af anders@sommersangdigital.dk

Som en slags kulturel Babushka-dukke er Off The Record et teater i teatret. Tiltaget åbnede den 29. september 2011, med idéen om, at give sceneplads til og sætte fokus på kunstnere in spe og forestillinger, der ellers har været svære at få eksponeret. Ingen vidste dengang, om projektet var på lånt tid. En succes ville kræve, at der kom opbakning til de skæve og anderledes optrædener, som fra starten har været visionen for scenen. Men det har absolut været en succes, mener Mette Rønne, der har været “minister” på projektet i snart to år. ”Det var Svalegangens direktør, og kunstneriske chef, Per Smedegaard, der søsatte Off The Record. Det var et led i at åbne teatret op for et nyt publikum. Off The Record er rigtig godt besøgt, og vi har ofte udsolgt.”

 

Plads til ændringer

I fin stil med overskriften på hjemmesiden, ”Ingen regler. Ingen aftener er ens”, har OTR haft mange forskellige slags forestillinger på plakaten.  Mette mener ikke, at kunne se større fremmøde ved visse genrer frem for andre: ”Der er lige dele interesse, for de forskellige genrer vi præsenterer – teater, tryl, dans, musik, impro, mentalisme, quiz, foredrag, kultfilm, comedy osv. Det er det, som jeg holder så meget af ved OTR publikummet – de er nysgerrige på hvad som helst.” Senest, lagde OTR scene til Martin Castor Petersons show ”Blow Your Mind”, der omhandlede hypnose, manipulation og psykologisk entertainment. Forestillingen var udsolgt 4 dage inden showstart.

 

En billetpris alle kan betale

Deres eneste nogenlunde faste arrangement er comedy. Det er den første onsdag i hver måned. Ellers er det torsdag, det sker. Tidspunktet er fra 20.30 på Svalegangens Lille Scene, som i øvrigt har plads til 65 publikummer. Hver forestilling koster 50 kroner. Altid. I tråd med den absolut overkommelige billetpris, har scenen egen bar tilknyttet, og her kan du købe øl til 10 kroner og vin til 15 kroner.

 

Hvordan kan dette projekt løbe rundt med de beskedne indtægter? Der skal ikke tjenes på det, siger Mette, og forklarer: ”OTR er sat i verden for at åbne teatrets verden op over for folk, som måske aldrig har sat deres ben i et teater, så det skal ikke fungere som en butik. De, som optræder, får entreen, så OTR er et valg fra teatrets side, om at have en scene, hvor det lidt skæve kan få plads.”

 

Hvilke nye publikummer har de så fået hevet ind på stolerækkerne?

Det har fungeret helt efter planen, og flokken har været vidunderligt broget. ”Det er ret fantastisk, at der ikke er noget system i, hvilke aldersgrupper der kommer til hvilke arrangementer. Vi har 70-årige mænd til comedy og 18-årige piger til foredrag om firmabranding”, afslutter Mette.

Se kalenderen her, hvor der også kan købes billetter.

 

Off The Record – Teatret Svalegangen

Rosenkrantzgade 21
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 13 88 66

 

Del artikel

Andre læser også