Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sverige introducerer “The 72 Hour Cabin”

Hvis man nogensinde har undret sig over, hvor den rolige og afslappede svenske personlighed kommer fra, så er der råd forude. Svenskernes tætte forhold til naturen er en del af svaret. Ny forskning viser nemlig, at dét at tilbringe tid i naturen forbedrer ens sundhed og reducerer stress. I et nyt casestudie vil svenskerne nu sætte fokus på, hvorfor den nemt tilgængelige svenske natur er det ultimative sted at koble af. Gennem 72 timer vil personer med nogle af verdens mest stressende jobs opleve den svenske naturnære livsstil, mens deres trivsel løbende vil blive målt af forskere.

 

Sverige introducerer “The 72 Hour Cabin” for at demonstrere, hvordan tre dage i den svenske natur gør det muligt for folk fra hele verden at koble af og forøge deres velvære. Sveriges livskvalitetsindeks har en høj score, og den naturnære livsstil menes at være en af hemmelighederne bag. 90 procent af alle svenskere mener, at tid under åben himmel gør deres hverdagsliv mere meningsfuldtog næsten 50 procent bruger tid ude i naturen én gang om ugen eller mere. Allemandsretten giver alle mulighed for at blive en del af den autentiske natur i Sverige. 95 procent af landet er ikke beboet, hvorfor der er meget at udforske – lige fra at sidde ved et bål til at kigge ud over Sveriges 100.000 søer eller samle bær og svampe.

The 72 Hour Cabin

I et nyt casestudie får fem personer med nogle af verdens mest stressende jobs, bl.a. en tysk politimand, en fransk taxachauffør og en britisktv-vært, chancen for at opleve Sveriges naturnære livsstil på egen krop. “For mange svenskere er naturen en kilde til energi og fungerer som en vej til selvudvikling, livskvalitet og glæde. Med ’The 72 Hour Cabin’ ønsker vi at give folk fra hele verden mulighed for at forstå det forhold, svenskerne har til deres natur og inspirere flere besøgende til at udforske Sveriges rummelige, tilgængelige natur” siger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer hos Visit Sweden.

 

Man kan blive ét med sig selv og andre

Hver deltager skal bo i en hytte lavet af glas, så de er så tæt på naturen som muligt. Under deres ophold undersøges deltagernes sundhed og trivsel i samarbejde med de førende forskere, Walter Osika og Cecilia Stenfors fra Karolinska instituttet i Stockholm. “Sveriges natur tilbyder et psykisk og mentalt rum, hvor man kan blive ét med sig selv og andre. Jeg har fundet ud af, at mange af mine patienter har haft stor gavn af at tilbringe tid i naturen, og jeg støtter op om, at Sverige har taget dette initiativ” siger Walter Osika, forsker hos Karolinska instituttet.

The 72 Hour Cabin

Mere information om casestudiet

Casestudiet finder sted i dagene den 7. til den 10. september, og resultaterne bliver offentliggjort den 10. oktober. Deltagerne i projektet kommer til at nyde naturen som svenskerne og finde glæde i de udendørs aktiviteter som at svømme, fiske og lave mad over bål. Glashytterne ligger på øen, Henriksholm, som ligger to timer nord for Göteborg i Vestsverige, der består af 60 procent skov og 40 procent græsningsareal til højlandskvæg. Med dette casestudie ønsker Sverige at dele viden om den inkluderende svenske naturlivsstil – og invitere verden til at blive en del af den.

 

Friheden til at færdes i den svenske natur

Allemandsretten, giver alle mulighed for at færdes frit i den svenske natur med retten til at opholde sig, gå, cykle eller slå lejr på et stykke land dog med undtagelse af private haver og marker. Idéen om den frie natur, som er tilgængelig for alle, findes i alle svenskeres DNA, men med den store frihed følger også et ansvar. Den generelle regel når man bruger tid i naturen er: ”Forstyr ikke, ødelæg ikke” – ligesom i ethvert andet hjem. Friheden til at færdes i naturen er sikret af den svenske grundlov.

Hvis du ønsker mere information om projektet, besøg: 

The 72 Hour Cabin