ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sydhavnen: Aarhus festivalen ‘this.’ bliver gratis for alle

2.500 personer kan nu få gratis adgang til festivaldelen af ‘this.’ den 14. september på Sydhavnen i Aarhus, hvor bl.a. Den Sorte Skole, 2manydjs, Moody og mange andre performer.

 

Om blot få dage ser en helt ny type platform dagens lys for første gang i Danmark. this., der løber af stablen den 13. og 14. september på Sydhavnen i Aarhus, forener nemlig to formater – en kreativ erhvervskonference og en visuel kunst- og musikfestival. Festivalen har indtil nu kostet 200 kr. at erhverve sig adgang til, men nu er den åbnet op og gjort gratis – som en gave til Aarhus’ kulturscene.

 

Fra dørene åbner fredag den 14. september kl. 15 kan folk altså frit komme ind på pladsen, der etableres i et råt, industrielt miljø på Filmbyens område på havnen, smage på lækker street food, opleve en række installationskunstværker samt ikke mindst høre koncerter fra upcoming danske artister og store anerkendte navne som 2manydjs og Den Sorte Skole.

 

Vi oplever stor tilslutning fra erhvervslivet til konferencedelen, men vi så omvendt gerne, at vi havde flere deltagere på festivaldelen. Derfor har vi valgt at give alle adgang til en stærk audiovisuel og kunstnerisk oplevelse på this. festival ved at købe resten af billetterne fri, så folk kan komme forbi og se, hvad this. er – og ikke mindst, hvad det over årene vil udvikle sig til,” fortæller Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, der er én af partnerne i this.

 

Programmet indeholder både kunst og musik i forskellige retninger, men fælles for det hele står de rå og industrielle rammer på Sydhavnen, som giver mulighed for unikke performances. Eksempelvis kommer Den Sorte Skole med et skræddersyet visuelt show, lavet kun til denne lejlighed.

Vi glæder os helt vildt til at spille på this. Vi vender igen tilbage til en af de gamle dyder i Skolen, nemlig koncerter med mega meget energi og gang i. På this. har vi så også Hackstage med, så man kan forvente et rimelig vanvittigt totaltrip,” siger Martin Højland.

 

Danmarkspremiere på “30”

Udover navnene, der allerede er på plakaten, kommer Aarhus Volume til at præsentere to artister på scenen – Ravi Kumar, der netop er blevet kåret som vinder af Karrierekanonen på DR P3, og Artifact Collective. Og på falderebet er der kommet endnu et tiltag på plakaten – nemlig intet mindre end Danmarkspremieren på webserien “30”, som er opfølgeren på sidste års store succes “29”. De fire første afsnit vises i Studie 1 i Filmbyen kl. 16-18 i samarbejde med YouSee.

 

this. festival

  • Fredag den 13. september kl. 15-02.
  • Sydhavnen, Aarhus
  • Gratis adgang, men du SKAL hente en billet her
  • Har du allerede købt en billet, kan du enten få den refunderet efter endt festival eller konvertere billetten mad- og drikkebilletter til en samlet værdi på 250 kr. 

 

Del artikel

Andre læser også