ANNONCE
Sydhavnen: Aarhus’ smukkeste boldbane på vej ved Kulbroen
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sydhavnen: Aarhus’ smukkeste boldbane på vej ved Kulbroen

Fredensvang er hjem for byens hold, men når Kulbroens Venner på lørdag kl. 10.00 indvier en ny, midlertidig boldbane på Sydhavnen, er det en mulighed for alle aarhusianere for at komme på banen.

 

Det er samtidig også en øvelse i samarbejde og frivillighed på tværs, når det virker allerbedst. Kulbroen har samlet Aarhus Kommune, BUUS Anlægsgartner A/S, Aarhus Festuge, Aarhus 2018 – Europæisk Frivillighovedstad, Domis og ikke mindst Ombold Gadefodbold om at skabe en midlertidig bane for at afprøve ideen i et erhvervsområde og se på mulighederne for en permanent løsning fremadrettet.

 

”En permanent løsning er dyr, og udviklingen på Sydhavnen er slet ikke der, hvor man kan placere en sådan endnu, så derfor har vi valgt at skabe en midlertidig løsning som folk kan bruge forhåbentligt et års tid.” siger Martin Thim, initiativtager til Kulbroen.

 

Han fortsætter: “Sydhavnen er på vej til at blive Danmarks første, moderne erhvervsområde. Dvs. et område hvor erhverv lever side om side med kunst, kultur, sport og socialt udsatte i en grøn og bæredygtig bydel. Kulbroen vil gerne være med til at vise alt det, som området kan, og det her er lige et projekt efter vores hoved. Ideen opstod, fordi vi hørte, at Ombold og andre organisationer efterspurgte en bane i Aarhus, hvor der er plads til alle, og vi tænkte straks, at det kan vi levere. Vi fik lynhurtigt opbakning fra kommunen og festugen, og det hele gik op i en højere enhed med en fantastisk naturbane, hvor vi genbruger Ø- Haven ude fra Aarhus Ø som fundamentet for selve banen. Det har kun kunnet lade sig gøre pga. en fantastisk indsats fra BUUS Anlægsgartner A/S, som stiller med et stort hold frivillige medarbejdere og med støtte fra alle de involverede” slutter Martin Thim, initiativtager til Kulbroen.

Sydhavnen: Aarhus’ smukkeste boldbane på vej ved Kulbroen

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik & Miljø, Aarhus Kommune uddyber: ”Vi har i Aarhus Kommune lavet en meget ambitiøs udviklingsplan for hele Sydhavnskvarteret. En udviklingsplan, der afspejler plads til både nye og gamle brugere af området – herunder særligt de socialt udsatte. Jeg synes det her er et godt initiativ, som netop viser noget af den bredde, vi efterspørger og det bakker vi naturligvis op om. Motion og bevægelse skal netop også være en del af fremtidens erhvervsområde i Aarhus” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik & Miljø, Aarhus Kommune.

Sydhavnen: Aarhus’ smukkeste boldbane på vej ved Kulbroen

En af de udøvende partnere i projektet er BUUS Anlægsgartner A/S, som har valgt at bruge projektet til at give deres medarbejdere mulighed for at lave noget frivilligt arbejde for en god sag. “Vi er gået med i det her projekt, fordi vi simpelthen ikke kunne lade være. Det her er den bedste måde, vi som virksomhed kan bakke op om frivillighovedstadsåret og samtidig være med til at skabe et fantastisk projekt for Sydhavnen og de mange forskellige brugere af området. Vi har simpelthen valgt at give vores medarbejdere mulighed for at bruge en dag af deres arbejde som frivillige til at få det her til at ske” fortæller Kristian Buus, direktør for BUUS Anlægsgartner A/S

 

Sport som mødested for mennesker

En del af formålet med projektet er at skabe et anderledes mødested for forskellige grupper af aarhusianere. Fra dem, der til dagligt holder til i shelters og på Værestedet og til dem, der arbejder på Rådhuset eller lige om lidt skal arbejde i et af de nye kontorbyggerier på havnen. Det hele skydes i gang med en fodboldtunering på lørdag, og der er stadig mulighed for, at man kan stille op med et hold eller blot komme som publikum.

 

Rabih Azad-Ahmad, Kulturrådmand, Aarhus Kommune har også en kommentar, ”Jeg glæder mig til at åbne den nye flotte boldbane. Sport bygger bro mellem mennesker. Den er ramme om samvær på tværs af forskelle og som skaber sunde og aktive fællesskaber. Det er derfor vigtigt at tænke sport- og fritidsfaciliteter ind i alle nye bydele fra starten,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad der ud over at stå for selve den officielle åbning også stiller op på et hold med spillere fra forskellige byrådspartier

 

Camilla Fabricius, 1. Viceborgmester, Aarhus Kommune tilføjer: ”Indvielsen af boldbanen på Sydhavnen er et smukt eksempel på, hvad der sker, når vi finder sammen og samarbejder på nye måder. Samarbejdet mellem de frivillige kræfter omkring Kulbroen, Ombold, virksomheden BUUS og med kommunens opbakning viser, hvordan vi kan få tingene til at ske, når vi formår at bruge hinandens ressourcer til at skabe nye muligheder. Det er i høj grad det, som året som Frivillighovedstad handler om!” fortæller Camilla Fabricius, 1. Viceborgmester, Aarhus Kommune.

 

Turnering og indvielse: Hvor og hvornår

 

  • Lørdag kl. 10.00 – 16.00 er der turnering for op til 16 hold. Man kan tilmelde hold med op til 8 deltagere via Kulbroen facebookside.

 

  • Lørdag kl. 10.00 er der officiel indvielse af Kulturrådmand Rabih Azad- Ahmad og præmieoverrækkelser kl.16.00 ved 1. Viceborgmester Camilla Fabricius.

 

Hvem er med:

  • Kulbroens Venner
  • Aarhus Kommune
  • Aarhus Festuge
  • Ombold
  • BUUS Anlægsgartner A/S
  • Aarhus 2018 – Europæisk Frivillighovedstad
  • Se mere på https://www.facebook.com/kulbroen

Del artikel