Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sydhavnen i Aarhus: Steen Jørgensen fra Sort Sol rocker solen ned den 4. juli

Af Jan L. Pedersen
Troels Præst Andersen, Claus Quiding Ole Bach (siddende) Steffan Trie og Lars Toke Graugaard på pladsen, hvor den legendariske rocksanger Steen Jørgensen fra Sort Sol spiller koncert
Troels Præst Andersen, Claus Quiding Ole Bach (siddende) Steffan Trie og Lars Toke Graugaard på pladsen, hvor den legendariske rocksanger Steen Jørgensen fra Sort Sol spiller koncert

En af Danmarks absolut bedste rocksangere, Steen Jørgensen fra Sort Sol, indtager Sydhavnen i Aarhus lørdag d. 4. juli. Koncerten er skabt i et samarbejde mellem folkene bag den nyåbnede Cafe Støj og Njord Gin, der begge har til huse ved Sydhavnen i Aarhus.

 

De fem knægte bag Cafe Støj og Njord Gin har alle haft Steen Jørgensens mange sange som lydtapet op gennem ungdommen, så da muligheden opstod for at hente Steen Jørgensen til Aarhus, så var de ikke i tvivl om, at det skulle prøves.

 

”Her på Sydhavnen har vi nogle rå og rustikke rammer, som Steen Jørgensens musikalske udtryk passer godt ind i. Derfor er vi begejstrede for, at Steen i de her alternative rammer ved destilleriet vil være med til at skubbe gang i kultur-oplevelserne igen. Det trænger vi til,” fortæller Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard, ejere af Njord Gin.

 

Det bliver en siddende friluftskoncert med plads til 250 gæster.

 

Samarbejde på Sydhavnen

Hos Cafe Støj er daglig leder Ole Bach glad for at tage hul på et samarbejde med andre af virksomhederne i Sydhavnen.

 

Vi vil gerne etablere os som en lokal stamcafe med et bredt og stærkt kulturtilbud til dem, som bor og arbejder her på Sydhavnen og på Frederiksbjerg. Et projekt som dette er præcis i den ånd, som vi godt kan lide at arbejde med. Så må vi se, om der er opbakning til koncerten hos aarhusianerne, vi lover i hvert fald at skabe en intim koncertplads med lækkert streetfood, kolde fadøl, gin cocktails fra Njord og selvfølgelig totalt lækker rockmusik,” siger Ole Bach.

 

Arrangørerne har måtte arbejde lidt ekstra hårdt for at få alle godkendelserne på plads til at afholde koncerten grundet Covid-19 situationen.

Sydhavnen i Aarhus: Steen Jørgensen fra Sort Sol rocker solen ned den 4. juli
Troels Præst Andersen, Claus Quiding Ole Bach (siddende) Steffan Trie og Lars Toke Graugaard på pladsen, hvor den legendariske rocksanger Steen Jørgensen fra Sort Sol spiller koncert.

 

”Vi har selvfølgelig indrettet pladsen, så alle hensyn til Covid-19 reglerne bliver efterlevet, så publikum kan føle sig trygge til koncerten. Vi har oplevet en utrolig hjælpsomhed fra myndighedernes side i forhold til at få pladsen godkendt til koncerten, både fra Aarhus Kommune, Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi, så alt er godkendt og klar til afvikling af koncerten,” påpeger Claus Quiding musikbooker på Cafe Støj.

 

En tur ad memory lane

Steen Jørgensen kommer til Aarhus med den formidable guitarist Rune Kjeldsen. Steen Jørgensens karismatiske stemme kommer til yderligere udtryk i konstellation med Rune Kjeldsen, og man kan glæde sig til en intim og sfærisk oplevelse i international klasse.

 

Rock-ikonet Steen Jørgensen hører til en af de allermest markante skikkelser i dansk rockhistorie. Steen Jørgensen debuterede som frontmand for de levende legender i Sort Sol i 1979 og har om nogen personificeret rock’n’roll herhjemme. Foruden karrieren i Sort Sol, har Jørgensen kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker.

 

Steen Jørgensen udsendte i 2013 solo-projektet ’Standards for Living’. Repertoiret denne sommeraften bliver en tur ned ad Jørgensens memory lane, og vil bestå af en blanding af sange fra hans egen solokarriere, Sort Sol numre og tolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.

 

”Vi er sgu lidt stolte over, at Steen Jørgensen har lyst til at besøge os. Han kommer direkte fra en totalt udsolgt koncert i DR’s polerede Koncerthus med 500 tilskuere, og så her ned på Sydhavnen til Cafe Støj og Njord for at spille for kun 250 mennesker på Njords rå udeområde med oliemøllen, Kulbroen og fragtskibene som baggrundsscenografi. Det skal nok blive en fed oplevelse både for publikum og de to musikere på scenen,” lover Steffan Trie fra Cafe Støj.

 

Billetter kan købes på www.yourticket.dk

 

Fakta:

Cafe Støj og Njord Gin præsenterer Steen Jørgensen og Rune Kjeldsen

Sted: Njord Gin, Kalkværksvej 2, Sydhavnen 8000 Aarhus C

Plads til 250 koncertgæster (Frilufts- siddekoncert)

Inden koncerten kan man tilkøbe en Gin-smagning og rundvisning i Njord Gins destilleri (50 pladser)

Koncertmiddag på Cafe Støj fra kl. 18.00 kan tilkøbes

Street Food på koncertpladsen

 

Del artikel

Andre læser også