Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sydhavnen: Den Sorte Skole giver koncert på ny Aarhus festival i september

Den internationalt anerkendte sampler-duo giver sin kun anden festivalkoncert på dansk grund i 2018, når den nye Aarhus festival ‘this.’ løber af stablen den 14. september på Sydhavnen.

 

I weekenden gav Den Sorte Skole sin foreløbige første danske festivalkoncert i 2018 på HAVEN festival i København. En koncert som Ekstra Bladet kaldte for “deres måske mest festlige og udadvendte koncert nogensinde” og kvitterede med 5 stjerner. Længe så det også ud til at blive årets eneste. Men nu får fans af sampler duo’en en ekstra chance for at opleve dem, når de giver koncert på den nye Aarhus festival this., der foregår d. 14. september på den industrielle og kreative Sydhavn.

 

 

Visuel koncert med fuld power

De to elektroniske troldmænd har indgået et samarbejde med Hackstage – et kollektiv af multimediekunstnere, VJ’s og designere – om at skabe et visuelt show, der er skræddersyet til de rå rammer på Sydhavnen.

 

“Vi har længe været fans af Hackstages arbejde og så dette som en perfekt mulighed for et samarbejde. Vi elsker deres installationer og abstrakte visuals og ser virkelig frem til at forene vores univers med deres,” fortæller Martin Højland fra Den Sorte Skole.

 

Derudover kan folk forvente en koncert med smæk på. “Vi glæder os helt vildt til at spille på this. Vi vender igen tilbage til en af de gamle dyder i Skolen, nemlig koncerter med mega meget energi og gang i. På this. har vi så også Hackstage med, så man kan forvente et rimelig vanvittigt totaltrip,” siger Martin Højland.

 

Programmet næsten på plads

Hos holdet bag this. er der også stor begejstring over at kunne tilføje Den Sorte Skole til plakaten. “Den Sorte Skole rammer præcis det, vi gerne vil med this., nemlig at præsentere publikum for indhold i krydsfeltet mellem det digitale, visuelle, musikalske og kunstneriske, alt sammen sat i en nordisk kontekst,” fortæller Steen Risom, chefkonsulent i Filmby Aarhus, som er én af partnerne i this.

 

Foruden Den Sorte Skole kan publikum se frem til koncerter fra upcoming artister som King, Moody og Clara, mens der på kunstsiden kan opleves værker opført af bl.a. den danske kunstnertrio SUPERFLEX samt video-kunstneren Tabita Rezaire. Derudover offentliggøres der et internationalt navn i slutningen af august.

 

this.

  • this. er en ny årlig todelt platform, der består af en festival og en kreativitetskonference.
  • Det foregår den 13. og 14. september på industrihavnen i Aarhus.
  • Med i this. er Filmby Aarhus, M2 Group, Culture Works og Martin Thim (AARSON).
  • En billet til this. koster 2.495 kr. ex. moms, hvis du vil med til konferencen, og 200 kr., hvis du ønsker at deltage i festivalen.
  • Se mere på www.thisnordic.com