ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sydhavnen: Retter fra Gastromé, udsøgte gin – cocktails og live jazz hos Njord

Foto: Lykke Rump
Foto: Lykke Rump

En eksklusiv aften med Michelin – retter fra Gastromé, udsøgte gin – cocktails og live jazz hos Njord, destilleriet i Sydhavnen.

 

Der hersker ikke længere tvivl om, at Aarhus og omegn kan noget særligt, når det kommer til unikke oplevelser. Og den første weekend i juni sker der noget helt specielt. Et stærkt og spændende samarbejde ser dagens lys og giver danskerne et gastronomisk event i verdensklasse. Det sker, når Njord Gin sammen med Restaurant Gastromé tilbyder en aften i destilleriets smukke, industrielle lokaler på den århusianske sydhavn. Aftenen bliver akkompagneret af live jazz i verdensklasse ved Flying Jazzman Quintet.

Sydhavnen: Retter fra Gastromé, udsøgte gin - cocktails og live jazz hos Njord
Foto: Lykke Rump

Det er med andre ord en oplevelse, der er værd at rejse efter, uanset om det kræver en spadseretur, en bustur eller en smuttur med vandflyveren.

Sydhavnen: Retter fra Gastromé, udsøgte gin - cocktails og live jazz hos Njord
Foto: Lykke Rump

Godt håndværk, lokale råvarer og enestående oplevelser

Mange århusianere kender den specielle røde bygning i bunden af Jægergårdsgade – udefra. En gang var det en pumpestation, der pumpede vand ud i bugten, men i dag er det hjemsted for gin-destilleriet Njord. Hos Njord lægger de vægt på det gode håndværk, go- de, lokale råvarer og helstøbte smagsoplevelser. Netop disse værdier er også fundamen- tet for den århusianske Michelin-restaurant Gastromé. Med det fælles værdisæt er det ganske naturligt, at folkene fra Njord og holdet fra Gastromé forener kræfterne og skaber en helt enestående pakke: En fem-retters menu i Michelin-klasse ledsaget af en menu af gin-cocktails udviklet og sammensat specielt til lejligheden. Det bliver næppe meget bedre. Og så alligevel. Hele pakken ledsages nemlig af en jazzkoncert fra øverste hylde.

Sydhavnen: Retter fra Gastromé, udsøgte gin - cocktails og live jazz hos Njord
Foto: David Bering

Flying Jazzman Quintet, Jazz der swinger

Efter at have været sidemand for amerikanske og danske jazzikoner igennem flere år, valgte pianist og crooner Jan Nielsen i 2016 at sammensætte sit eget band, under navnet Flying Jazzman. Bandet spiller gedigent swingende jazz inspireret af Nat King Cole, Oscar Peterson, Errol Garner og Gene Harris. Jan Nielsen, der i en længere årrække boede i USA, har spillet koncerter i New Orleans og været fast musiker i en gospelkirke i det sydli- ge Alabama. I Flying Jazzman Quintet præsenterer Jan Nielsen en skiftende besætning af håndplukkede musikere, der elsker at spille.

Sydhavnen: Retter fra Gastromé, udsøgte gin - cocktails og live jazz hos Njord

Der bliver skruet helt op for den klassiske jazzklub-stemning i den gamle historiske byg- ning fra 1913. Så det er uden tvivl en once in a lifetime-oplevelse, der venter de heldige gæster denne sommeraften på Sydhavnen i Aarhus.

 

EKSTRA: Eksklusiv gin masterclass

For de, der ønsker at sætte en ekstra prik over et i forvejen imponerende i, er det muligt at tilkøbe en gin masterclass. Overalt i verden blomstrer nye og dygtige håndværkere op, der ved brug af lokale ingredienser skaber gin med personlighed og egnspræg. Det er produ- center med en nysgerrig tilgang til gin, der ligesom Njord Gin, er dybt inspireret af hjemeg- nen. Ved denne masterclass giver Michael Sperling fra En Verden af Gin en førstehånds- beretning fra sine mange ginrejser om ginverdenens sande håndværkere. Dette arrange- ment indebærer smagning af tre forskellige typer gin ledsaget af tre typer snacks kreeret af Restaurant Gastromé.

 

Fakta:

Antal gæster: 75 spisende

Pris: 1850,- pr. kuvert. + gebyr (+ 300,- for evt. masterclass) Tidspunkt: 2. juni kl. 19.00 – 23.30. Gin masterclass kl. 18.00 – 19.00

Billetsalget starter fredag den 6. april kl. 10.00 via Gastromé, Njord Gin, Jazzman og

Primas Facebook sider

 

Del artikel