Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Risteriet på Sydhavnen: Sigfreds Kaffefabrik bliver til Sydhavnskaffe 

Af Jan L. Pedersen

Risteriet på Sydhavnen i Aarhus, hidtil bedre kendt som Sigfreds Kaffefabrik, skifter navn til det mere nærliggende, Sydhavnskaffe. Det sker som følge af, at Thomas Sigfred, der lagde navn til risteriet, er trådt ud af virksomheden, og har ikke noget med Sydhavnskaffe og kaffefabrikken at gøre mere. 

 

Risteriet føres videre med samme ejer, som dengang det hed Sigfreds Kaffefabrik. Ejeren var og er stadigvæk Morten Laugesen, som også står bag kaffebaren Bills i Vestergade og Sharks i Aarhus. Kenneth Theodor Kastberg vil i fremtiden stå for driften af risteriet, og han er i fuld gang med at sadle om.

 

 

Nyt koncept

Det nye koncept på risteriet i Sydhavnen fokuserer på den samme høje kvalitet, som risteriet hidtil har været kendt for, men målsætningen er nu i højere grad at få den gode kvalitet ud til flere. Sydhavnskaffe har en målsætning om at gøre specialkaffe mere folkelig og tage kampen op mod den supermarkedskaffe, som flertallet af danskerne køber. 

 

”Vores vision er, at specialkaffe bliver det oplagte valg for danskerne. Både for danskernes og for producenternes skyld.” Fortæller Kenneth Theodor Kastberg.

 

Smagen er den helt store forskel

For Sydhavnskaffe er den gode smag udgangspunktet for at få flere til at vælge specialkaffe. Derfor bliver bønnerne nøje udvalgt og ristet med stor omhyggelighed.

 

Men der er flere fordele end blot at behage danskernes smag, ifølge kaffenørden.

 

Hvilken kaffe, vi vælger at drikke, har stor betydning for både miljøets og kaffefarmernes ressourcer. Når du vælger specialkaffe frem for konventionel kaffe, er du med til at øge efterspørgslen, hvilket betyder, at flere kaffefarmere klarer sig bedre, og at biodiversiteten i nærområderne bliver opretholdt. Desuden kan det have en positiv effekt på konkurrencen og måske endda skabe nogle flere arbejdspladser, fortæller Kenneth Theodor Kastberg.

 

Fairtrade og samarbejde

Vi arbejder ud fra filosofien om, at alle, der er i berøring med vores kaffe – fra farmer til forbruger – skal have glæde af den, fortæller Kenneth.

Sydhavnskaffe

Kenneth har baggrund som faglært kok og tjener, og siden sin tid i restaurations- og servicebranchen har hans mission været at gøre kaffedrikkere mere bevidste om, hvad der er i koppen. 

 

 

Hvorfor drikker “vi” så dårlig kaffe?

Kenneth Theodor Kastberg fortæller, det har altid optaget mig meget at udforske og skabe oplevelser inden for smagsverdenen. Mit kaffeeventyr startede næsten som en tragedie. Igennem min tjenertid måtte jeg gang på gang servere elendig kaffe til gæster, der forinden havde haft en smagsoplevelse af en helt anden kaliber. Det undrede mig, at danskerne gik så meget op i mad og så lidt op i kaffe. Dér opstod drømmen om at revolutionere kaffekulturen i vores lille kvalitetsbevidste land.

 

Kaffens narkohund

“Jeg er certificeret Q-grader (quality grader) og kan vurdere kaffens kvalitet ud fra smagen af bønnerne. På en måde er jeg lidt en narkohund. Hvis der er fejl i et kaffelot, kan jeg spotte dem, og ud fra mængden af fejl, og hvilke typer, kan jeg vurdere kaffens kvalitetsniveau. Det er én af mine opgaver, når jeg vil give danskerne gode kaffeoplevelser.”

 

Kenneth Theodor Kastberg har planer om også at afholde forskellige arrangementer og events i risteriet på Sydhavnen.

 

Han byder alle velkommen på Sydhavnsgade 7, hvor butikken har åbent mandag, onsdag og fredag klokken 10 til 16. (Der er dog Corona-lukket i butikken på ubestemt tid).

 

Website:

 

Del artikel

Andre læser også