ANNONCE
Tæt på skov og by: Helt nye familieboliger bygges i Aarhus N
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tæt på skov og by: Helt nye familieboliger bygges i Aarhus N

Af Freja Dumont
Visualisering af Vestereng
Visualisering af Vestereng

Den 1. marts starter de første spadestik på projektet ‘Vestereng’.

Vestereng ligger ved siden af den gamle Journalisthøjskole i Aarhus, hvor JCN Bolig for DOMIS er ved at bygge et andet stort projekt på 319 ungdomsboliger kaldet ‘Journalisten’.

Projektet Vestereng bliver på 82 familieboliger fordelt på mellem 50 til 130 kvm. i varierende størrelser. Det bliver i 6 blokke på i alt 6.500 kvm beliggende op mod skovbrynet, hvor Grøn Koncert tidligere blev afholdt.

“Vestereng passer rigtig godt ind i det workflow, som vi allerede har etableret på byggegrunden med de 319 ungdomsboliger på Journalisten, hvor råhuset netop står færdigt,” skriver JCN Bolig i en pressemeddelese.

Tro mod den gamle Journalisthøjskole

For at skabe en klar reference til den gamle Journalisthøjskole, er det bærende element, ligesom på ungdomsboligerne, beton.

Herudover adskiller byggeriet sig væsentlig fra de øvrige projekter, idet facaderne er kendetegnet ved at være meget åbne med store vinduespartier og gennemgående altaner.

SLETH arkitekter, som har tegnet både Vestereng og de 319 ungdomsboliger på Journalisten, har til dels også lavet lokalplanen med referencen til Den gamle Journalisthøjskole, som er en ikonisk bygning og kendt i hele Aarhus.

Det meget specielle ved Vestereng projektet er, at alle boliger har en stor indliggende altan, der er ca. 1.60 m. i dybden i hele boligens længde, hvilket gør, at nogle boliger har op til 40-60 kvm. altan/teresse at boltre sig på.

“Det bliver virkelig nogle attraktive boliger. Noget der fra slutinvestors side er lagt stor vægt på. Boligerne bliver både attraktive pga. kvalitetsniveauet, men også fordi de ligger ud mod det grønne område, hvor de store terrasser indbyder til udeliv,” afslutter JCN Bolig i pressemeddelelsen.

Del artikel