Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Perfekt weekendtur: Tag på Gastronomisk Getaway nær Aarhus

Af Freja Dumont

Hvordan lyder et par dage med en du holder af – langt væk fra hverdagen og helt tæt på vandet?

Kun 50 minutters kørsel fra Aarhus finder du Langhoff & Juul Boutique Hotel & Restaurant – et unikt hotel på stranden i Ebeltoft.

Langhoff & Juuls historie begyndte i Aarhus i 2012 med et spisested på Guldsmedgade, og den varme atmosfære og hyggen, som stedet er kendt for, er flyttet med til Ebeltoft og ind på det hjemlige hotel.

Vi har været på Langhoff & Juuls nye ‘Gastronomisk Getaway’- og det er bare med at pakke kufferten, hvis du drømmer om et døgn med panoramaudsigt til havet, lækre omgivelser og økologiske smagsoplevelser.

Langhoff & Juuls Gastro Getaway

Fredage-lørdage eller lørdage-søndage fra 3.998 /2 personer

~ Velkomst i stedets hyggelige pejsestue med kaffe/te & kage
~ Snacks & bobler før middagen
~ 4-retters middag i restauranten med panoramahavudsigt
~ Vinbuffet
~ Cocktail efter middagen
~ Overnatning i skøn Superior Suite
~ Adgang til stedets egen badebro og sauna lige uden for døren
~ Lækker morgenmad til at starte dagen på

Læs mere lige her.

Sjæl og charme

Da vi ankom til Langhoff og Juul Boutique Hotel & Restaurant tjekkede vi ind på vores værelse – og vi tabte nærmest kæben ved synet, der mødte os, da vi trådte indenfor.

Gennem det store vinduesparti havde vi panoramaudsigt over Ebeltoft Vig og Mols Bjerge, og det smukke lysindfald fyldte hele rummet, der med sine 5 meter til loftet føltes kæmpestort.

Ligesom på resten af boutiquehotellet var der en helt særlig atmosfære på værelset, som var indrettet med en hyggelig blanding af vintage antik, tidløst dansk design og hotel-luksus.

Vi havde valgt at opgradere til en Superior Penthouse Suite – og med opgraderingen kom et badeværelse, vi sjældent har set før.

Rummet indbød i den grad til afslapning og wellness, og fra det store badekar nød vi den unikke udsigt over vandet.

Faktisk havde vi næsten ikke lyst til at forlade det skønne værelse igen. Men de smukke naturomgivelser skulle jo også udnyttes med havdyp og en tur i saunaen.

Forfriskende dyp i bølgen blå

Vi hoppede i de bløde morgenkåber, vi havde fået udleveret, og gik i vandet fra badebroen, hvor det kolde vand vækkede ny energi i hele kroppen.

Fra saunaens store vinduesparti havde vi udsigt til Ebeltoft Vig, og når vi skulle køles ned igen, benyttede vi os af koldtvandsbruseren lige udenfor.

Fregatten Jylland er hotellets nærmeste nabo, og man kunne med fordel gå en tur forbi det imponerende krigsskib og ind til Ebeltoft, som ligger kun 7 minutters gang fra hotellet.

Nationalpark Mols Bjerge ligger også i nærheden, og det er oplagt at trække i vandrestøvlerne og gå en tur i den imponerende natur.

Vi valgte imidlertid at slå os ned i hotellets pejsestue med en varm kop kaffe og kage foran hotellets pejs, der med sine knitrende flammer inviterede til at rykke tæt sammen, mens skuldrene sænkedes helt.

Hotellet får sine kager fra det aarhusianske patisseri Gotfred, og vi satte tænderne i en æblekage formet som et grønt æble på en bund af mandelmørdej og med frisk æblemousse, æblegrød og en karamel lavet på æblejuice.

En kage hvor æstetik og smag forenes på smukkeste vis.

Herefter gik vi på opdagelse i biblioteket, hvor vi fandt et lækkert udvalg af smukke coffee table books om alt fra klassiske biler til surdejsbagning. 

Økologi og lokale råvarer

Da aftenen faldt på, og solen gik ned over Mols Bjerge, tog vi plads i restauranten, hvor en 4-retters menu ventede os.

I køkkenet tænkes der bæredygtigt, og den nordiske mad er lavet af økologiske og lokale råvarer med madspild for øje.

Hvad du ser, er hvad du får. Så enkelt er det.

Perfekt weekendtur: Tag på Gastronomisk Getaway nær Aarhus

Menuen bød bl.a. på en lækker skaldyrssuppe med håndpillede rejer, fennikel samt urter og grønt fra skoven.

Vi var også meget begejstrede for mellemretten bestående af bygotto med Gammel Knas, svampe, ramsløg og citron.

Det er tydeligt, at retterne i høj grad er bestemt af, hvad der vokser nu og her, og de afspejler årstiden rigtig fint.

Vinbuffeten bød på et lille men godt udvalg af både bobler, rosé, rød- og hvidvin fra europæiske vinbønder, der deler samme værdier som Langhoff & Juul.

En god måde at få strukket benene, når glassene skulle fyldes mellem retterne, skulle vi hilse at sige.

Vi sluttede aftenen med endnu et besøg i pejsestuen, hvor vi slog os ned med to cocktails, mens vi snakken gik, og vi varmede os på den knitrende ild i pejsen.

Perfekt weekendtur: Tag på Gastronomisk Getaway nær Aarhus

Et helle fra hverdagen

Tidligt næste morgen gik vi veludhvilede ned i morgenmadsbuffeten, som bl.a. bød på nybagte surdejsboller, ost, kødpålæg, blødkogte æg, kaffe og friskpresset appelsinjuice.

Simpelt men med alt det, man har brug for til at starte dagen bedst muligt.

Vi fik hvad vi kom efter – nemlig et lille helle fra hverdagen i skønne rammer, der emmer af sjæl og autencitet.

Stemningen indbyder til velvære og selvforkælelse, og vores batterier var fuldt opladede, da vi vendte snuden mod Aarhus igen.

I stedets Gastronomisk Getaway er både kaffe, kage, drinks, mad og vin inkluderet i prisen, og det var skønt, at vi ikke skulle tænke på at have kortet op ad lommen en eneste gang.

Anbefalingen om at sætte kursen mod Ebeltoft er hermed givet videre. Du kan læse mere om Langhoff & Juul Boutique Hotel & Restaurant lige her.

Del artikel

Andre læser også